Administrator


De Ziua Armatei, Garnizoana Bacau – ca reprezentant al Ministerului Apararii Nationale, a organizat cu sprijinul Primariei Bacau un ceremonial militar-religios.

Manifestarile dedicate acestei sarbatori s-au desfasurat la Monumentul Eroilor din Cimitirul ”CENTRAL”, unde au participat autoritati judetene si locale, civile si militare.

În deschiderea ceremonialului, a fost intonat Imnul National al României, dupa care a urmat slujba de pomenire a celor cazuti pe câmpul de lupta pentru neam si tara, oficiata de trei preoti, a urmat Comandantul Garnizoanei Bacau, comandorul Leonard Baraboi, care a dat citire mesajului Ministrului Apararii Nationale Mihai Viorel Fifor.

Manifestarile au continuat cu depunerile de coroane, jerbe si buchete de flori la Monumentul Eroilor, iar în final, cei prezenti au putut urmari defilarea garzii de onoare, în timp ce doua elicoptere PUMA si doua avioane IAR-SOIM au brazdat cerul Bacaului.

Prezent la aceasta manifestare, presedintele Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu a precizat ca Ziua Armatei este un bun prilej pentru a ne exprima recunostinta fata de veteranii de razboi, militarii în rezerva si retragere, dar si deplina pretuire fata de toti cei care servesc Patria sub culorile drapelului national. ”Este o zi în care, de asemenea, ne exprimam public recunostinta si admiratia pentru toti aceia, care au trecut în eternitate servindu-si patria, eroii nostri. Ne exprimam public aceste sentimente, dar sunt sigur ca noi toti, fara sa existe un eveniment special, suntem recunoscatori în fiecare zi pentru ca traim într-o tara libera, în care ne este permis sa învatam, sa muncim, sa speram.

Doresc sa transmit un sincer la „LA MULȚI ANI!” tuturor celor care au depus juramântul sub culorile drapelului românesc , militari activi , în rezerva sau în retragere si fac parte din rândul asociatiilor socio-profesionale din România!”, a conchis presedintele Sorin Brasoveanu.

Close Search Window