Administrator
    Silviu Ionel Pravat, vicepresedintele Consiliului Judetean Bacau a participat astazi, alaturi de prefectul judetului, Maricica Luminita Cosa si de reprezentanti ai administratiei publice locale la sedinta Comisiei de Dialog Social.
    Agenda zilei a cuprins un raport al Directiei Judetene pentru Tineret si Sport Bacau în contextul acordarii municipiului Bacau de catre Comisie Europeana a titlului de ”Oras european al sportului – 2017”.
    Reamintim ca în perioada 15-17 noiembrie 2016, la Parlamentul European s-a desfasurat Gala Premiilor ACES Europe (European Capitals and Cities of Sport Federations). Evenimentul a reunit reprezentanti din marile orase ale Europei care au participat la decernarea premiilor pentru titlul de ”Capitala Europeana a Sportului” si pentru titlurile de ”Orase Europene ale Sportului 2017”, categorie la care a participat si o delegatie din municipiul Bacau, împreuna cu primarul Cosmin Necula.
     Pentru decernarea titlului, în luna octombrie 2016 au sosit în Bacau doi reprezentanti ai Comisiei, de la Bruxelles, timp în care au vizitat bazele sportive si au trecut în vedere actiunile sportive organizate în perioada precedenta si viitoarele activitati sportive ce se vor desfasura în Municipiul Bacau. La începutul lunii decembrie 2016, Facultatea de Stiinte ale Miscarii Sportului si Sanatatii din Bacau a gazduit prima întâlnire de lucru în proiectul „Bacaul - Oras European al Sportului în anul 2017". Primarul municipiului, Cosmin Necula, reprezentanti ai Consiliului Local, ai principalelor cluburi sportive din municipiu, ai Inspectoratului  Scolar, ai Directiei Judetene pentru  Sport si Tineret Bacau si ai Universitatii "Vasile Alecsandri" din Bacau s-au adunat la masa de lucru pentru a stabili principalele etape în derularea unui proiect ce se vrea o noua borna în miscarea sportului de masa din Municipiul Bacau.
     Raportul din cadrul sedintei de astazi a cuprins prezentarea celor mai importante competitii sportive care au fost desfasurate sub egida ”Bacau- oras european al sportului”, în perioada ianuarie-iunie 2017.
    Un punct fierbinte pe ordinea de zi a sedintei de astazi a fost solicitarea adresata prefectului judetului Maricica Luminita Cosa de catre sindicatul ”Solidaritatea” din cadrul S.C. World Machinery Works S.A. - fosta Întreprindere Masini Unelte Bacau. Membrii sindicatului au cerut sa fie sprijiniti în demersurile de initiere a unor actiuni legale pentru recapatarea unui drept dobândit legal: recunoasterea faptului ca salariatii si fostii salariati ai unitatii au lucrat în conditii deosebite de munca (grupa a II-a) si valorificarea acestui lucru pentru calculul pensiei. ”Vorbim despre o situatie care creeaza inechitati vadite. Pentru ca, în cauza, sunt câteva sute de oameni care au lucrat în aceleasi conditii de munca iar cei care au iesit la pensie în perioada 1999- 2011, în baza pozitiei 160 din anexa 2 la Ordinul nr. 50/1990, beneficiaza de pensie cu încadrarea în grupa a II-a (conditii deosebite) iar cei care au iesit la pensie dupa luna noiembrie 2012 (sau care sunt în continuare salariati) nu pot beneficia de încadrarea în grupa a II-a de munca. Subliniez ca este vorba despre aceleasi conditii de munca în care oamenii au lucrat si în 1999, si în 2011 si în 2012. Va trebui sa întreprindem toate demersurile legale pentru a putea egaliza aceste venituri”, a precizat vicepresedintele Silviu Ionel Pravat referitor la situatia expusa. 

Close Search Window