Administrator


Consiliul Judetean Bacau a fost miercuri, 6 septembrie gazda unei întâlniri dedicata activitatilor preconizate cu ocazia Centenarului Marii Uniri ce va fi sarbatorit în 2018. La activitate, alaturi de presedintele Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu s-au aflat managerul public al judetului Alba, Dan Mihai Popescu, directorul Muzeului National al Marii Uniri, Gabriel Tiberiu Rustoiu, presedintele Asociatiei Române pentru Propaganda si Istoria Aeronauticii, general de flotila aeriana (r), Necolae Petrescu, presedintele Asociatiei Nationale Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala judeteana colonel ”Corneliu Chiries” Bacau, colonel (r) Paul Valerian Timofte, presedintele filialei Bacau a Asociatiei Nationale a Arhivistilor din România, Vilica Munteanu, muzeograf Istina Lacramioara din partea Complexului Muzeal ”Iulian Antonescu” Bacau si Lucian Bogdanel, consilier al primarului municipiului Bacau.


Discutiile purtate au vizat agenda activitatilor ce vor fi desfasurate, în parteneriat cu Consiliul Judetean Alba cu ocazia Centenarului Marii Uniri.

”Pe plan judetean ne pregatim pentru Centenar si facem absolut tot ce ne sta în putinta pentru ca sarbatoarea Marii Uniri sa aiba parte de respectul si importanta cuvenita. Judetul nostru ocupa un rol determinant al actului istoric de la 1 decembrie 1918, Bacaul fiind un simbol national al acelor vremuri, prin istoricul zbor Bacau-Blaj, de aceea este firesc si ca celebrarea care marcheaza 100 de ani de la cel mai important eveniment pentru tara noastra sa fie organizata în mod impecabil” a declarat presedintele Consiliului Judetean, Sorin Brasoveanu.

Poate cel mai important eveniment de pe aceasta agenda este refacerea Zborului Marii Uniri ce a avut loc de la Bacau la Blaj, în data de 23 noiembrie 1918. Alaturi de reeditarea albumului ”Zborul Marii Uniri”, de realizarea unei medalii jubiliare si a unui plic filatelic ce va fi distribuit gratuit în Bacau si Blaj, seria actiunilor dedicate a prins contur. Este vorba despre reiterarea si marcarea unor momente istorice cu o încarcatura simbolica si emotionala mare. ”Ne dorim sa realizam împreuna, Consiliul Judetean Bacau si Consiliul Judetean Alba, un produs cultural unitar care sa ramâna marturie momentului Centenarului din 1918”, a subliniat managerul public al judetului Alba, Dan Mihai Popescu.      

Close Search Window