Administrator
    Sâmbata, 27 mai 2017, presedintele Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu, a participat la evenimentul de lansare al celui mai mare spatiu pentru antreprenori din nord-estul tarii - Rubik Hub organizat de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est din Piatra Neamt. Alaturi de presedintele Consiliului Judetean Bacau s-au aflat presedintii consiliilor judetene Neamt, Iasi si Vaslui, presedintele Camerei de Comert si Industrie Bacau, decanul Facultatii de Informatica de la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” Iasi, profesori universitari din cadrul Universitatii Tehnice “Gheorghe Asachi” Iasi.
Printre invitatii speciali ai evenimentului a fost si Estefan Pelayo Villarejo, presedintele Asociatiei Europene a Agentiilor pentru Dezvoltare Regionala (EURADA), care a apreciat drept o necesitate deschiderea unor astfel de spatii de business în orasele din regiune, pentru sustinerea dezvoltarii mediului de afaceri si a conceptului de co-working.
    Misiunea cu care Rubik Hub porneste la drum este de a stimula potentialul creativ si inovator din regiune, de a stârni comportamente si abordari antreprenoriale si de a forma profesionisti pentru o cariera de succes.
    Peste 380 de persoane au trecut pragul Rubil Hub, oficialitati, antreprenori, viitori antreprenori, studenti, elevi si oameni de afaceri cu experienta, reprezentanti ai unor universitati din regiune, cu totii dorind-si sa contribuie la consolidarea ecosistemului antreprenorial regional.    S-au organizat semanarii si workshop-uri unde s-au dezbatut subiecte relevante pe teme de antreprenorial si IT si au avut loc expozitii de prototipuri prezentate de tineri antreprenori / start-op-isti.
    Presedintele Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu, a apreciat importanta unui astfel de eveniment care da sanse antreprenorilor sa intre pe piata si mai ales sa sustina economia locala. ”Activitatile Rubik Hub se vor concentra cu precadere pe sprijinirea tinerilor care îsi doresc sa deschida o afacere. Accentul va fi pus pe crearea unei comunitati antreprenoriale regionale, iar pentru acest lucru vor fi organizate evenimente si programe relevante care sa vina în sprijinul antreprenorilor”.
    Numeroase startup-uri din alte orase din tara, inclusiv Bucuresti, si-au manifestat interesul de a se alatura comunitatii Rubil Hub, atât în calitate de membri rezidenti, cât si de mentori.
     Rubik Hub ofera peste 30 de locuri viitorilor membri rezidenti în spatiul de co-working. Facilitatile puse la dispozitia celor interesati sa îsi desfasoare activitatea în Hub sunt: conexiune buna la Internet, birouri pentru întâlniri de afaceri, o biblioteca, spatiu de luat masa, dar si spatii de relaxare. De asemenea, Rubil Hub este deschis pentru colaborari, cele 5 sali de conferinta, cu capacitati diferite - 120, 80, 40 de locuri si doua sali cu o capacitate de 20 de locuri fiecare,  complet dotate pentru desfasurarea în conditii optime atât a unor întâlniri, seminarii, cît si conferinte - putând fi închiriate si de comunitatea extinsa, parteneri externi.

     În perioada 6 iunie - 7 iulie 2017, toti cei interesati sa ocupe un loc în Rubik Hub vor putea aplica pentru unul din pachetele de membership existente pe www.rubikhub.ro, urmând ca pâna la data de 15 iulie 2017 sa se desfasoare procesul de selectie al acestora.

Close Search Window