Administrator
    Marti, 28 februarie 2017, Sevil Shhaideh, vicepremier si ministru al Dezvoltarii Regionale, s-a întâlnit cu primarii din judetul Bacau în cadrul unei vizite de lucru ce cuprinde si judetele Neamt, Bistrita-Nasaud si Mures. Alaturi de doamna vicepremier s-au aflat Adrian Gâdea - ministru secretar de stat, Dragos Benea - senator, Sorin Brasoveanu - presedintele Consiliului Judetean Bacau, prefectul judetului - Ioan Ghica si primarul municipiului - Cosmin Necula.
    Agenda întâlnirii a cuprins o prezentare de ansamblu a masurilor propuse prin programul de guvernare pentru ca, ulterior, discutiile sa se axeze pe problemele punctuale întâmpinate de primarii din judet. ”Urez un bun venit doamnei vicepremier în judetul nostru, multumesc domnului senator pentru spirjinul acordat în organizarea acestei întâlniri si privim cu foarte multa încredere colaborarea cu ministerul pe care îl conduceti”, au fost cuvintele de întâmpinare ale presedintelui Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu. Acesta a prezentat câteva dintre proiectele aflate în derulare, cu finantare proprie din bugetul institutiei sau prin Programul Operational de Infrastructura Mare, cum este de pilda modernizarea Aeroportului (cladirea si pista de aterizare) dar si o serie de proiecte prioritare, cum ar fi reabilitarea cladirii spitalului vechi propusa spre finantare prin Compania Nationala de Investitii. O categorie importanta o reprezinta cele aproape 300 de propuneri de proiecte din întregul judet, care ar putea fi incluse în Programul National de Dezvoltare Locala, etapa II si care vizeaza în special lucrari de alimentare cu apa, canalizari, iluminat public, scoli si dispensare. 
    ”Multumesc pentru invitatia pe care mi-ati adresat-o, ma bucur sa ma aflu astazi aici si sper ca acest început de primavara sa fie si începutul unei perioade mai bune. Voi reaminti, faptul ca, printre prioritatile ministerului pe care îl conduc, pe primul loc se afla asigurarea serviciilor de baza pentru satul românesc. În acest moment, la nivelul ministerului încercam sa facem o corelare a tuturor surselor de finantare astfel încât sa putem finanta cât mai multe obiective. Ținta pe care trebuie s-o atingem este ca, pâna la finalul anului 2017 sa reusim sa atragem suma de 5,2 miliarde de euro pentru proiectele cu fonduri europene. O alta prioritate este partea de reforma a administratiei publice. Avem în dezbatere déjà, codul administrativ. Raspunderea administrativa si clarificarea competentelor la nivelul raspunderii administrative sunt doua dintre aspectele noi pe care le propune acest cod”, a precizat doamna vicepremier.
    Întâlnirea a continuat cu întrebarile primarilor din judet cu privire la problemele cu care acestia se confrunta în mod curent. De la aspecte administrative, la probleme de infrastructura, proceduri de licitatii sau implementarea proiectelor cu fonduri europene, întrebarile au vizat un spectru larg. Doamna Sevil Shhaideh a oferit raspunsuri fundamentate, în timp real, întâlnirea capatând pe alocuri accente de maraton informational. S-a confirmat, în egala masura si suportul oferit de actualul program de guvernare administratiei publice. locale, în special prin determinarea cu care sustine rezolvarea problemelor reale ale comunitatilor.
    ”Eu sunt mai putin omul vorbelor cât mai ales al faptelor. Sunt omul care încearca sa gaseasca solutii acolo unde exista blocaje. Daca astazi nu am avut raspunsuri la toate problemele pe care le-ati semnalat sa fiti convinsi ca aveti tot sprijinul si ca am sa va raspund cât de repede pot”, a încheiat doamna vicepremier.
   

Close Search Window