Administrator
    Ieri, 20 iulie, ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummel, împreuna cu vicepresedintele Consiliului Judetean Bacau, Silviu Ionel Pravat s-au aflat la Onesti unde au inaugurat ”Gradina Multisenzoriala”. La eveniment au participat si primarul Municipiului Onesti, Nicolae Gnatiuc, Daniela Țîtaru, director general al DGASPC Bacau si Sorin Bîrladeanu, director adjunct al aceleiasi institutii.
    Proiectul ”Gradinii Multisenzoriale”este realizat de catre studentii Universitatii din Southampton, în cadrul Casei de tip familial ”Sorin” si presupune activitati  de recreere si stimulare senzoriala  pentru copiii rezidenti. 
    Initiativa vine ca o continuare fireasca a colaborarii de peste 10 ani dintre Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau (D.G.A.S.P.C.) si Asociatia Libra Foundation din Marea Britanie. Concret, în perioada 8 – 22  iulie 2017, Virginia Darley, presedinta asociatiei, alaturi de Mark A. Flewitt se afla la Onesti unde organizeaza, material si financiar, tabara de vara pentru copiii si tinerii din Centrul de Servicii Sociale ”Alexandra” Onesti si din comunitate.Activitatile taberei sunt organizate de un grup de 14 studenti britanici,însotiti de 4 terapeuti ocupationali-coordonatori universitari.Scopul activitatilor este integrarea în comunitate si familiarizarea comunitatii cu problematica copiilor cu dizabilitati dar si încurajarea voluntariatului în România.
    Excelenta Sa Paul Brummel, Ambasadorul Marii Britanii s-a declarat încântat de rezultatele colaborarii dintre D.G.A.S.P.C. si Fundatia Libra:”Sunt foarte fericit ca revin astazi la Onesti, pentru ca este o colaborare foarte buna între Marea Britanie si  Onesti, prin intermediul  Fundatiei Libra. Aceasta este  o organizatie care, în Marea Britanie  a dezvoltat un sistem de tabere de vara pentru tineri iar acum  vine aici pentru a ajuta copiii si pe alti tineri din România cu nevoi speciale. Ma bucur sa pot participa si la inaugurarea Gradinii Multisenzoriale, care foloseste un concept de stimulare a abilitatilor senzoriale ale copiilor practicat pe scara larga în Marea Britanie si care acum, iata este implementat si în Bacau. Speram ca, împreuna cu studentii si profesorii coordonatori sa oferim sprijin real copiilor si tinerilor care au nevoie”.
    Ambasadorul Marii Britanii a surprins placut audienta vorbind în limba româna despre Onesti ca loc al nasterii marelui voievod Stefan cel Mare si Sfânt si al celebrei gimnaste Nadia Comaneci, dar si despre importanta colaborarii partenerilor implicati în mobilizarea voluntarilor pentru sprijinul copiilor cu dizabilitati.
    În continuarea programului de teren, Excelenta Sa Paul Brummel a avut întâlniri cu  oficialitatile judetene si locale, cu conducerea si cu beneficiarii serviciilor sociale oferite de catre D.G.A.S.P.C. Bacau.
    Tot în cursul zilei de ieri, Ambasadorul Marii Britanii a ajuns si la Manastirea Casin, la Scoala Gimnaziala nr. 1, unde a cunoscut echipa care a organizat tabara si a participat la o sedinta oficiala cu voluntarii britanici si români.
    La rândul sau, vicepresedintele Silviu Ionel Pravat a transmis un mesaj emotionant: ”Sunt onorat sa particip alaturi de Domnul Ambasador la inaugurarea unui proiect, în egala masura inovator si stimulant. Inovatia vine din faptul ca si copiii cu dizabilitati din Onesti pot beneficia acum de metode educationale adaptate, personalizate, în acord cu nevoile lor, asa cum se practica în Marea Britanie. Pe de alta parte, faptul ca se încurajeaza voluntariatul, inclusiv prin exemplul personal cred ca este motivant pentru tinerii bacauani. Dincolo orice consideratii, cea mai frumoasa rasplata ramâne zâmbetul copiilor pe care reusim sa îi ajutam prin toate proiectele realizate împreuna. Felicitari D.G.A.S.P.C., felicitari Fundatiei Libra, multumiri echipei de studenti, profesori coordonatori si voluntari!” 
    În fiecare an, Asociatia Libra Foundation reuseste sa mobilizeze în jur de 30 voluntari din Marea Britanie si 10 tineri voluntari români timp de doua saptamâni, organizând împreuna cu D.G.A.S.P.C. Bacau pentru copiii si tinerii din sistemul de protectie sociala, dar si din comunitate, aceasta tabara de vara, unde au loc activitati adaptate copiilor si tinerilor cu dizabilitati.

Close Search Window