Administrator


Consiliul Judetean Bacau si Fundatia Agentia de dezvoltare Comunitara ”Împreuna” au încheiat un acord de parteneriat în vederea realizarii proiectului ”Romii si Fondurile Europene”. Obiectivul este de a crea un cadru strategic de cooperare judeteana ce prevede schimbari structurale în procesul de absorbtie si administrare a fondurilor europene. Proiectul contribuie în acest fel la îmbunatatirea situatiei populatiei vulnerabile din judetul Bacau, la perfectionarea sistemului decizional si al procesului de furnizare de servicii publice de catre institutiile responsabile. Nu în ultimul rând sunt promovate si protejate drepturile grupurilor vulnerabile, în special al populatiei de etnie roma.

 

Proiectul va fi depus pâna pe data de 15 martie 2017 iar beneficiarii directi sunt institutiile publice locale, organizatiile si alte entitati locale din comunitatile bacauane care au populatie de minim 10% de etnie roma. În egala masura, institutiile publice judetene îsi pot îmbunatati capacitatea de absorbtie si implementare a programelor europene de asistenta si implicit capacitatea de a oferi servicii ce pot îmbunatati calitatea vietii persoanelor din grupuri vulnerabile, cu focus pe populatie de etnie roma.

 

Implicarea Consiliului Judetean Bacau în acest parteneriat consta în sprijinul acordat pentru obtinerea informatiilor necesare elaborarii proiectului.

Close Search Window