Administrator
    Ziua de 26 iunie 2017 a adus un eveniment încarcat de o simbolistica aparte, Ziua Drapelului. Începând cu ora 12.00, Piata Tricolorului a gazduit suita de activitati dedicate acestui moment. În prezenta reprezentantilor autoritatilor publice locale, a garnizoanei Bacau, a preotilor si a unui public numeros a fost intonat imnul national si a fost arborat drapelul României. Alocutiunile rostite cu acest prilej au reamintit semnificatia culorilor steagului nostru dar si parcursul istoric si simbolic al acestuia.
     Este o zi în care românii privesc cu respect catre tricolor si aduc un omagiu tuturor eroilor care s-au jertfit pentru Romania, indiferent daca istoria îi considera astazi, învinsi sau învingatori. Este un moment în care, mai mult ca oricând, trebuie sa reflectam la simbolistica drapelului national, la istoria acestei încercate tari si mai ales la contributia valoroasa pe care fiecare dintre noi o putem avea la construirea viitorului ei.
  
   Pentru noi, românii, drapelul tricolor pe care îl arboram astazi este sinonim cu idealul de unitate si independenta nationala. Drapelul tarii ne reaminteste tuturor în fiecare zi, ca patriotismul nu trebuie sa fie ca o haina de sarbatoare, pe care o îmbracam de câteva ori pe an. Patriotismul este o stare de spirit, o atitudine permanenta cu care toti suntem datori României. Vorbind de patriotism, vorbim despre respectul fata de simbolurile nationale, drapelul, stema si imnul, care dainuie de peste veacuri peste hotarele vechii Dacii, iar noi, traitorii acestor meleaguri avem obligatia sa le pretuim asa cum se cuvine si sa le transmitem generatiilor urmatoare ca un adevarat arc peste timp, asa cum ne-au lasat cu limba de moarte ilustrii nostri înaintasi. Fiecare dintre noi este parte a istoriei si suntem cu totii datori sa cinstim cum se cuvine simbolurile identitatii noastre nationale.
     ”La Multi Ani, România”, de ziua simbolului national, ”La Multi Ani!”, de Ziua Drapelului.

Close Search Window