Administrator
    Presedintele Consiliului Judetean Bacau a primit astazi, 17 august 2017 vizita directorului executiv al Euroregiunii Siret-Prut-Nistru (ESPN), Tudor Jijie. Acesta a adresat Consiliului Judetean Bacau, în numele institutiei pe care o reprezinta, invitatia de aderare la Euroregiune, în contextul extinderii acordurilor de cooperare si colaborare.
    ”Am primit cu interes invitatia domnului Tudor Jijie si trebuie sa subliniez faptul ca suntem deschisi parteneriatelor care pot aduce beneficii reciproce. Este vorba despre oportunitati de a realiza proiecte comune, în domeniile economic, social si cultural. La nivelul comunitatilor din judetul Bacau s-au realizat mai multe acorduri de cooperare si înfratire cu raioane din Republica Moldova. Consider ca este un aspect important faptul ca Euroregiunea Siret-Prut-Nistru doreste o extindere a cooperarii, fara a se mai rezuma strict la domeniul transfrontalier. Cu cât suntem mai multi parteneri si abordam integrat relatiile de înfratire cu atât cresc posibilitatile de parteneriat si de realizare a unor proiecte comune iar relationarea în interiorul Euroregiunii ne aduce o sansa mai mare de a accesa bani europeni”, a precizat Sorin Brasoveanu, presedintele Consiliului judetean Bacau.  
    Asociatia Euroregiunea Siret-Prut-Nistru reuneste 28 de raioane ale Republicii Moldova, Municipiul Balti, Unitatea Administrativ Teritoriala Gagauzia si doua consilii judetene din România, Iasi si Prahova. Pe baza bunelor relatii stabilite în Ucraina, în noiembrie 2012, institutia a semnat un acord de cooperare cu Euroregiunea Nistru care include în lista membrilor regiunea Vinitsa din Ucraina si 7 raioane de pe frontiera de nord si nord-est a Republicii Moldova. Activitatile si proiectele Asociatiei ESPN acopera domenii variate de interes, de la economie, infrastructura, protectia mediului, turism, agricultura si dezvoltare rurala, dezvoltarea resurselor umane si servicii sociale si pâna la educatie, societate informationala si cultura, în concordanta cu strategiile de dezvoltare ale administratiilor locale.

Close Search Window