Administrator
    Reprezentantii Fundatiei ”Terre des Hommes”, Kirsten Theuns, delegat national în România, Ionut Raita, coordonator de programe si Nicoleta Elisei, reprezentant UNICEF România au avut miercuri, 10 mai 2017 o întrevedere cu Sorin Brasoveanu, presedintele Consiliului Judetean Bacau. Fundatia a venit cu un plan concret de activitati pentru investitii ce urmeaza a se implementa în cadrul proiectului UNICEF „Incluziune sociala prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunitatii”. Denumita oficial „Suport pentru infrastructura sociala, de sanatate si educatie în judetul Bacau”, propunerea fundatiei înseamna completarea proiectului amintit. Obiectivul acestui proiect, care va dura doi ani, este de a implementa investitii în infrastructura în cele 45 de comunitati din Bacau în care se lucreaza deja prin proiectul UNICEF, cu scopul de a sprijini serviciile de educatie, sanatate si sociale acordate copiilor. ”Este un proiect binevenit prin care, Fundatia Terre des Hommes, utilizând infrastructura deja creata de UNICEF si Consiliul Judetean Bacau va completa activitatile propuse prin investitii atât în constructii cât si în logistica (de pilda, dotari ale cladirilor existente, scoli, cabinete medicale etc.).Viziunea de sprijin a fundatiei presupune o metoda de lucru etapizata. În prima faza ce va începe în perioada imediat urmatoare si va dura aproximativ 6 luni vor fi organizate întâlniri si consultari publice cu toti actorii de la nivelul comunitatilor locale (primar, medic, preot, locuitori ai comunei) pentru a se identifica nevoile concrete ale comunitatii legate de bunastarea copiilor. Ulterior, se vor dezvolta planuri de implementare, cu fiecare comunitate în parte, si se vor face investitiile propriu-zise în infrastructura”, a precizat Sorin Brasoveanu, presedintele Consiliului Judetean Bacau. Un accent deosebit va fi pus, pe toata durata proiectului, pe participarea si angajarea comunitatii.
    ”Terre des hommes” este o organizatie nonguvernamentala din Elvetia, care dezvolta programe si proiecte în mai mult de 38 de tari, cu scopul de a proteja copii vulnerabili. În România, fundatia este prezenta începând din anul 1992, participând activ la îmbunatatirea sistemului de protectie a copilului, la reforma asistentei sociale si facilitarea participarii copiilor la dezvoltarea propriei comunitati.
    În fiecare an, ”Terre des hommes” România, prin echipa sa de specialisti în protectia copilului, psihologi, sociologi si experti organizationali, implementeaza programe si proiecte în beneficiul a mii de copii, axând-se asupra urmatoarelor prioritati:
     (1) întarirea sistemului de protectie a copilului astfel încât sa fie prevenite situatiile de abuz, neglijare si exploatare;
     (2) sprijinirea copiilor aflati în situatii de trafic si migratie;
     (3) incluziunea comunitatilor de romi si a altor minoritati.

Close Search Window