Administrator
     Joi, 17 august 2017, între  localitatile Târgu-Ocna si Oituz din judetul Bacau, va avea loc ,,Maratonul Recunostintei”, competitie dedicata omagierii a 100 de ani de la bataliile din anul 1917 din Primul Razboi Mondial. Manifestarea este organizata de catre Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Bacau, în parteneriat cu Clubul Sportiv ,,Eco Alpin” Bucuresti si este finantata în procent de 95% de Consiliul Judetean Bacau.
    ”Maratonul Recunostintei” este inclus în ciclul de maratoane istorice ,,Din dragoste pentru Romania si istoria ei”, care alaturi de Maratonul ,,Pe aici nu se trece” si cel al ,,Reîntregirii Neamului Românesc”, se înscrie în rândul competitiilor sportive organizate în memoria si cinstirea eroilor care au luptat pentru întregirea si neatârnarea tarii.
    Evenimentul sportiv va avea ca puncte de referinta locurile în care Regina Maria (,,Regina-soldat”) a organizat în timpul Primului Razboi Mondial spitalele de campanie si a fost prezenta printre cei suferinzi, împartind medicamente, hrana si paturi soldatilor raniti pe front sau bolnavilor de tifos.
    Probele incluse în programul competitiei (masculin si feminin) sunt:
- Maraton (42,195 km),
- Semimaraton (21 km),
- Stafeta copii (42 x 1km) si
- Cros 6 km.
    Startul în proba de 42 de km se va da la ora 7.30 din fata Primariei Târgu-Ocna, iar traseul va fi: Târgu-Ocna, Pârgaresti, Marginea, Oituz, Monumentul Eroilor Cavaleristi, 10 km pe raza comunei Oituz (2 ture a câte 5 km), Pârgaresti, Primaria Târgu-Ocna, Monumentul Eroilor de pe Dealul Magura.
    Startul în proba de 21 km se va da în acelasi timp cu proba de maraton, la ora 7.30 din fata Primariei Târgu-Ocna, pe traseul: Primaria Târgu-Ocna, Pârgaresti, Marginea, Oituz, Monumentul Eroilor Cavaleristi, 6 km pe raza localitatii Oituz (1 tura de 6 km), cu încheierea cursei la Monumentul Eroilor Cavaleristi.
    Cursa de cros 6 km se va desfasura pe un traseu de 6 km în comuna Oituz, având ca punct de start si de sosire Monumentul Eroilor Cavaleristi. Startul va fi dat la ora 9.00.
    Înscrierea/validarea înscrierii la competitie se va face la Casa de Cultura din Târgu-Ocna, în data de 16 august, între orele 15.00 - 19.00, iar festivitatea de premiere va avea loc în fata Primariei Târgu-Ocna, joi, 17 august, cu începere de la ora 15.00.
    Startul în cele sase editii precedente ale maratonului a fost dat de campioana olimpica la maraton, Constantina Dita, ziua de 17 august fiind si ziua în care atleta noastra a câstigat titlul olimpic la Olimpiada de la Beijing.
    Un aspect inedit este dat de copiii din judetele Bacau si Vrancea care vor alerga pe traseul de maraton într-o stafeta de 42 x 1 km, purtând un tricolor.
    La cursa de 42 de km din 17 august va participa si cunoscutul alergator Ilie Rosu, care la întrecerea din 6 august (Maratonul ,,Pe aici nu se trece”) a bifat maratonul nr. 178 cu drapelul României, al 4-lea cu drapelul Frantei, al 6-lea cu steagul lui Stefan cel Mare de la Muntele Athos si primul cu steagul de reprezentare al Statului Major al Fortelor Aeriene. A fost maratonul cu numarul 188 din impresionanta sa cariera, peste 6. 800 de km fiind alergati cu drapelul national al României! Ilie Rosu a participat si la prima editie a maratonului ,,Legendele Nemirei”, care a avut loc în statiunea Slanic-Moldova, în luna iulie a acestui an.
    Pentru înscrieri, va rugam sa vizitati site-ul http://www.ilierosu.ro/maratonul-recunostintei-17-august-2017-editia-7-judetul-bacau/.

Close Search Window