Administrator
    Presedintele Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu a participat miercuri, 15 februarie 2017, la o întâlnire de lucru în cadrul proiectului ”Un altfel de sprijin pentru dezvoltarea zonelor rurale sarace bacauane din Valea Zeletinului – promovarea învatarii si consolidarii limbii franceze în vederea dezvoltarii comunitare, în contextul extinderii relatiilor de colaborare cu Franta”. Alaturi de partenerii francezi si de responsabilii de proiect din cadrul aparatului propriu al institutiei, presedintele a realizat calendarul complet al actiunilor ce vor fi întreprinse în anul 2017 în acest proiect. Astfel, în luna aprilie, comunele implicate, respectiv Colonesti, Motoseni, Rachitoasa, Stanisesti vor primi vizita unei delegatii de 30 de persoane din localitatea Saint-Leu, reprezentanti ai Asociatiei ”Amitie Roumaine”, delegatie ce va fi condusa de presedintele Consiliului de Administratie, prof. Raluca Moulinier. Copiii, sub coordonarea profesorilor din scolile partenere vor fi implicati într-o suita de evenimente artistice, prezentate în limba franceza. 
    O alta activitate va fi deplasarea unui numar de copiii din cele patru localitati, în Franta, în perioada vacantei de vara, urmând ca acestia sa fie gazduiti în familii franceze pentru o mai buna cunoastere a limbii si culturii franceze.
    În luna octombrie a acestui an va avea loc un schimb de experienta, profesori din comunele care implementeaza proiectul fiind asteptati în Saint- Leu, unde vor putea face schimb de bune-practici si aprofunda noi metode de predare interactiva a limbii franceze.
    ”Apreciem foarte mult sprijinul pe care presedintele Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu si institutia pe care o reprezinta îl ofera ; este un suport extrem de necesar si este ”motorul” proiectului nostru”, a declarat presedintele Raluca Moulinier în cadrul întâlnirii de miercuri. La rândul sau, presedintele Sorin Brasoveanu a subliniat faptul ca ”mai avem înca multe de facut, nu numai în cadrul acestui proiect ci si la nivelul implicarii comunitatilor rurale în diverse proiecte. Unul dintre principalele obiective este sa schimbam mentalitati si atitudini pentru ca acestea sunt cele care, pe termen lung vor aduce schimbarea. Sunt însa optimist si cred ca, în timp si prin eforturi comune vom reusi acest lucru. Va asigur de tot sprijinul si doresc sa permanentizam aceasta colaborare, între judetul Bacau si Saint-Leu pentru ca, pâna în momentul de fata rezultatele muncii comune au fost foarte bune si ele trebuie dezvoltate si pe viitor”.
    Proiectul a fost initiat în anul 2015 de catre Asociatia Amitié Roumaine Saint –Leu (FR) împreuna cu Judetul Bacau, prin Consiliul Judetean Bacau si se deruleaza în parteneriat cu primariile si consiliile locale ale celor patru comune si cu Asociatia Româno- Franceza St Leu-Izvorul Berheciului (RO).

Close Search Window