Administrator


 

   Presedintele Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu, a primit azi, 26 iulie 2017, o delegatie UNICEF, condusa de domnul Pieter Bult, noul reprezentant al UNICEF în România, care a efectuat prima deplasare în teren de când a preluat aceasta misiune. Pieter Bult o înlocuieste în aceasta functie pe Sandie Blanchet, al carei mandat s-a încheiat în luna iunie 2017. Originar din Olanda, activeaza în cadrul UNICEF din 1994, îndeplinind diferite functii, în mai multe tari, România fiind cea de-a saptea tara în care îsi continua activitatea.
      În cursul întrevederii, au fost prezentate principalele activitati desfasurate în domeniul promovarii si protectiei drepturilor copilului la nivelul judetului Bacau.
      Presedintele Brasoveanu a facut o trecere în revista a proiectelor implementate în parteneriat cu UNICEF, facând referire directa la rezultatele obtinute în cadrul proiectului „Incluziune sociala prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunitatilor”. ”Avantajele acestui proiect sunt evidente, în diverse domenii, cred ca acest lucru l-ati putut constata pe parcursul celor doua vizite în comunitatile din Vultureni si Lipova. Pentru urmatorii ani, reafirm angajamentul asumat de Consiliul Judetean pentru sustinerea implementarii acestui model, care reuneste serviciile de educatie, protectie sociala si sanatate sub coordonarea autoritatilor locale, beneficiind de sprijin tehnic si metodologic din partea autoritatilor judetene. Din experienta acumulata pâna acum, apreciem ca acest proiect-pilot implementat în judetul Bacau poate fi extins cu usurinta la nivel regional si chiar national”.
      Reprezentantul UNICEF în România s-a declarat încântat de rezultatele obtinute de autoritatile din judetul Bacau în cadrul proiectului „Incluziune sociala prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunitatilor”. ”Am auzit vorbindu-se de proiectul din Bacau înainte sa ajung în România, ceea ce înseamna ca Bacaul este un punct de reper pentru UNICEF. Dorim sa continuam activitatea din acest judet pentru a împartasi si celorlalte judete din experienta acumulata aici. Am fost impresionat sa vad în teren diversele categorii de colegi care activeaza în domeniul comunitar, cum colaboreaza asistentul social, asistentul medical comunitar, consilierul scolar, mediatorul scolar si cel sanitar. Rezultatele sunt vizibile foarte rapid, chiar dupa o prima vizita se poate observa care sunt efectele benefice pentru comunitate. Provocarea pentru urmatorii doi ani este sa continuam si sa documentam rezultatele obtinute în Bacau pentru a fi multiplicate în alte judete. Avem nevoie de entuziasmul si sprijinul dumneavoastra, al autoritatilor judetene si locale, pentru a reusi împreuna sa replicam acest proiect în beneficiul tuturor copiilor din România”, a declarat Pieter Bult.
      Din delegatie au facut parte: Voica Pop - specialist Protectia Copilului, Luminita Costache – specialist Educatie, Eugenia Apolzan – specialist Adolescenti si Tineri si Eduard Petrescu - coordonator Programe, precum si reprezentanti ai Inspectoratului Scolar Judetean Bacau, Directiei de Sanatate Publica si ai Centrului Judetean de Resurse si Asistenta Educationala Bacau, precum si coordonatori zonali UNICEF.

Close Search Window