Administrator


 


    O ampla demonstratie de eficacitate a avut loc ieri în salina de la Târgu Ocna. Activitatea a avut loc în vederea pregatirii populatiei pentru anumite situatii de urgenta cum ar fi accidentele, seismele, incendiile si multe altele. Locatia aleasa, Salina de la Tg. Ocna nu este deloc întâmplatoare, mai ales având în vedere numarul vizitatorilor, în crestere evidenta de la an la an.
    De altfel, în aceeasi locatie s-a desfasurat si sedinta Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica Bacau care a avut pe ordinea de zi un punct care viza exact aceasta tematica. La activitate au mai luat parte reprezentanti ai autoritatilor locale si judetene dar si vizitatorii din acele momente din salina, cât mai ales lucratorii din mina de la Târgu Ocna.
Concret, salvatorii de la ISU Bacau au simulat salvarea unui angajat din mina caruia i s-a acordat primul ajutor iar ulterior a fost transportat cu o ambulanta si a unui alt angajat care a ramas încarcerat în urma unui accident, tot imaginar, si care a fost descarcerat prin metode specifice de catre echipajul de urgenta. Ambele activitati au survenit doar dupa ce salariatii din mina au încercat , tot fictiv, sa ofere primul ajutor prin mijloace, evident, mult mai rudimentare. La fel ca si în cazul ulterior, când a fost simulat, tot în salina, un incendiu la panoul electric, cu evacuarea vizitatorilor si a personalului angajat.
    Prezent la aceasta importanta activitate, presedintele Consiliului judetean Bacau, Sorin Brasoveanu, a felicitat gazdele pentru modul în care a fost organizata întreaga actiune dar, în acelasi timp, a subliniat importanta unor astfel de exercitii practice. "Noua legislatie, intrata în vigoare de la jumatatea acestui an vine în ajutorul atât al celor care ar putea fi victimele unor evenimente nefericite neprevazute, cât si al salvatorilor. Astfel de actiuni practice, care sa faca sa conlucreze toate partile implicate sunt oricând binevenite si demne de toata aprecierea. Mai ales ca aceasta de astazi este, la nivel national, prima de acest gen. Ceea ce nu poate decât sa ma bucure si sa îi felicit înca o data pe organizatori", a declarat Sorin Brasoveanu.


Close Search Window