Administrator

      Începând de luni, 3 aprilie 2017, Judetul Bacau gazduieste turneul de calificare la Campionatul European de Fotbal pentru Nevazatori. În cadrul acestui eveniment vor participa un numar important de tari printre care se numara Irlanda, Grecia, Belarus, Polonia, Cehia si România, peste 120 de sportivi si traineri, precum si aproximativ 1000 de spectatori, persoane fizice si juridice cu acoperire nationala.
      Echipa nationala a României de fotbal nevazatori, asociatiile de nevazatori precum si echipe nationale si internationale de club sunt principalii beneficiari ai proiectului. Se doreste în acest fel promovarea miscarii sportive pentru persoanele cu dizabilitati, cresterea încrederii în capacitatea acestora de a duce o viata plina de realizari si multumiri, în pofida dezavantajelor naturale si mediatizarea acestei discipline în rândurile iubitorilor de sport, mai putin cunoscut în România.
     Turneul de calificare la Campionatul European de Fotbal pentru Nevazatori este cel mai important eveniment paralimpic al anului în România. De asemenea, acest eveniment este la prima editie în istoria IBSA, iar buna functionare a acestuia va promova nu doar Bacaul, ci si tara noastra la nivel european. Obiectivul acestui turneu este stabilirea unei pozitii puternice a României în sfera sportului paralimpic international, aceasta cunoscând astfel importante beneficii de imagine si autoritate.
     Pentru sustinerea evenimentului, Consiliul Judetean Bacau - care a încheiat un parteneriat cu Asociatia Sportiva TNT Bacau - va contribui cu suma de 22.019 lei dintr-o valoare totala a costurilor de 244.549 lei
     Programul manifestarilor cuprinde:
    - 3 aprilie 2017, deschiderea turneului între orele 15.30-16.30. Începând cu ora 16.30 va avea loc primul meci: România – echipa ce va fi desemnata în urma tragerii la sorti din data de 2 aprilie 2017;
    - 4-7 aprilie 2017 – meciuri conform extragerilor la sorti. Acestea se vor desfasura astfel: între orele 9.00-12.00 – meciurile de calificare iar între orele 14.00-18.00 - meciurile pe grupe de calificare.
   Semifinala si finala turneului vor avea loc pe data de 8 aprilie.

 

Close Search Window