Administrator


 

Ministrul Turismului, Mircea-Titus Dobre s-a aflat astazi, 9 iunie 2017 într-o vizita de lucru, în orasul Târgu-Ocna, judetul Bacau. Domnia sa a participat, alaturi de senatorul Dragos Benea, de Sorin Brasoveanu, presedintele Consiliului Judetean, de reprezentantii Prefecturii Bacau, parlamentari PSD si primarii din Dofteana, Tg. Ocna, Slanic Moldova, Comanesti, Onesti si Bacau la dezbaterea cu tema ”Strategii integrate de dezvoltare a turismului de pe Valea Trotusului”. La întâlnire s-au aflat si operatorii economici de turism din judetul Bacau iar printre problemele abordate s-au numarat potentialul de dezvoltare turistica a judetului, oportunitatile si provocarile care trebuie avute în vedere. ”Prin acest eveniment ne-am dorim sa aducem fata în fata factorii decidenti de la nivel central si operatorii economici de turism din judetul Bacau”, a explicat Theodora Sotcan, deputat PSD, care a fost organizatoarea evenimentului.

”La aceasta ora, Consiliul Judetean Bacau are o serie de proiecte în domeniul turismului, implementate cu succes. Ma gândesc la  „Restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural Observatorul Astronomic ”Victor Anestin" Bacau, la ”Schi Parc Slanic Moldova” sau la ”ProBacTur - Promovarea judetului Bacau ca destinatie turistica: agrement, sanatate, cultura", a amintit presedintele Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu. ”Toate aceste proiecte, finantate prin Programul Operational Regional 2007-2013 au avut ca scop valorificarea si promovarea elementelor distinctive ale potentialului turistic specific judetului Bacau, fie ca este vorba despre turismul de agrement, turismul balneo-climateric, turismul cultural sau cel ecumenic, pentru a crea un set de produse turistice integrate, competitive la nivel national care sa impuna acest domeniu printre activitatile economice prioritare în cadrul sistemului econo¬mic judetean”, a continuat presedintele Consiliului Judetean Bacau.

Desigur necesitatile în acest domeniu sunt numeroase si ele au fost cuprinse, împreuna cu posibilele surse de finantare, în Strategia de Dezvoltare a Judetului, document programatic pentru orizontul de timp 2020.

Turismul este considerat parte integranta în economia dezvoltarii judetului. În formularea viziunii strategice, investitiile în infrastructura turistica sunt corelate cu  investitiile ce privesc accesibilitatea, cazarea si facilitatile pentru turisti, investitii sustinute si de coordonarea actiunilor realizate de administratia publica locala, afaceri, furnizori de servicii de transport, firme de turism pentru valorificarea si promovarea patrimoniului turistic Turismul este prezentat si ca activitate economica dar si ca rezultat al dezvoltarii/prezervarii patrimoniului tangibil si intangibil.

”Judetul Bacau se bucura de o notorietate turistica relativ ridicata, datorata în principal statiunilor balneoclimaterice de la Slanic Moldova si Târgu Ocna, prezentând în acelasi timp potentialul turistic al cadrului natural general si al obiectivelor culturale din Municipiul Bacau si din principalele aglomerari urbane. Principalele oportunitati din sectorul turistic consider ca ar fi modernizarea infrastructurii turistice, în special cea de agrement, cresterea atractivitatii zonelor cu potential dovedit si crearea de noi zone de interes turistic”, a apreciat Mircea-Titus Dobre, ministrul Turismului.

Desi judetul Bacau are competitori regionali puternici în acest sector, turismul si-a dovedit în anii recenti capacitatea de crestere si poate constitui o directie pentru diversificarea economiei, în special cel de tranzit, week-end si agroturismul. Lipsit în prezent de o viziune de dezvoltare la nivel judetean, turismul bacauan va necesita în viitor o mai buna promovare si dotare utilitara.

Ministrul Turismului a anuntat si faptul ca ”în perioada urmatoare, va fi semnat câte un protocol cu toate Consiliile Judetene din tara pentru a stabili care sunt prioritatile fiecarei zone în parte, si se va începe argumentat, o promovare a traseelor turistice. Am discutat cu cei prezenti masterplanul de investitii, despre Legea turismului si o serie întreaga de alte aspecte privind organizarea activitatii de turism din România. Vom aduce în dezbatere publica Legea turismului iar în masterplanul Ministerului Turismului vor fi incluse obiective din toata tara. Pentru ca trebuie sa recunoastem ca cei mai importanti turisti ai României sunt românii”.

Close Search Window