Administrator


Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Lucian Sova, a participat astazi, 27 octombrie, la sediul Consiliului Judetean Bacau, la o întâlnire de lucru, în care reprezentantii Telekom Romania au prezentat autoritatilor locale si judetene din Bacau conceptul de Smart City si platforma educationala Adservio.

 

Temele de pe agenda de lucru au vizat avantajele prin care solutiile de tip Smart City oferite de Telekom Romania pot îmbunatati o parte a activitatilor administrative ale autoritatilor locale.

 

Portofoliul Telekom Romania cuprinde, în prezent, 20 de solutii smart care pornesc de la solutii de tip iluminat inteligent, prin care autoritatile pot face economii de pâna la 50%sau platforme de interventie rapida, de management al situatiilor de urgenta.

 

Un subiect intens dezbatut a fost cel al comunicarii în situatii de urgenta, pornind de la unele exemple concrete cu care s-au confruntat autoritatile judetene de-a lungul vremii, cei de la Telekom prezentând solutiile pe care le au în astfel de situatii.

 

La aceasta întâlnire au participat: presedintele Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu, primarul Bacaului, Cosmin Necula, subprefectul judetului Bacau, Valentin Ivancea si inspectorul scolar general, Florin Lazar. Din partea Telekom au fost prezenti George Ilie - Manager de Proiect, Mircea Hategan - Director Vânzari Business, Dan Draghia - Manager Vânzari Regionale Est, Bogdan Barbu - Business Development Manager, iar din parte Adservio, partenerul Telekom, a fost prezent Alexandru Holicov, fondatorul acestei platforme educationale.

 

În deschiderea lucrarilor, ministrul Lucian Sova a subliniat importanta oraselor inteligente, care dincolo de explicatiile tehnice, definesc orasul ce functioneaza într-un mod inteligent, prin intermediul solutiilor IT&C, a interactiunilor dintre locuitorii sai, administratie si mediul de afaceri local.

”Prim prisma functiei pe care o detin în prezent, am avut ocazia sa particip la câteva conferinte legate de Smart City, chiar am aprofundat acest subiect si îmi doresc foarte mult sa folosesc aceasta oportunitate de a implementa în judetul Bacau acest concept. Plecând de la excelenta colaborare pe care am avut-o cu Telekom Romania, în cadrul proiectului RONET, am descoperit seriozitatea acestui partener, care a fost probata de surmontarea unor provocari aparute pe parcursul derularii proiectului. Stând de vorba cu domnul subprefect Valentin Ivancea, care mi-a prezentat anumite aspecte din activitatea dumnealui, m-am gândit sa folosim buna practica pe care o avem cu Telekom din implementarea proiectului RONET, si sa interactionam cu comunitatea bacauana. Vrem sa implementam la Bacau un proiect pilot, cu sustinerea ministerului, a Consiliului Judetean, a autoritatilor locale, a Prefecturii si a celor de Telekom, care sa raspunda nevoilor comunitatii si care sa constituie un exemplu de buna practica si pentru alte comunitati din judet si nu numai. Este si o ambitie personala; îmi doresc sa sustin comunitatea din care am pornit, care sa marcheze trecerea unui cetatean din municipiul Bacau printr-o functie atât de înalta”, a mai declarat ministrul Lucian Sova.

 

La rândul sau, primarul municipiului Bacau a afirmat ca, în momentul în care se vorbeste de Smart City, orice comunitate trebuie sa fie interesata de implementarea acestui concept. ”Bacaul este pregatit sa implementeze acest concept, acum aproape un an am demarat cu Telekom Romania primele discutii pe acest subiect, noi stim foarte bine ce ne dorim si ce avem de facut, urmeaza sa gasim partenerul potrivit pentru proiect. Mi-as dori sa începem sa facem pasi concreti în acest sens si sa trecem de la vorbe la fapte. Pentru ca toate aceste idei generoase pe care le-ati prezentat astazi sa fie puse în practica”, a precizat primarul Bacaului.

 

Prezent la aceasta întâlnire de lucru, presedinte Sorin Brasoveanu a apreciat ca discutiile purtate vin ca o completare a Strategiei de Dezvoltare Durabila a judetului Bacau. ”Subiectele dezbatute în cadrul acestei întâlniri sunt de maxima importanta pentru comunitatile din judetul Bacau. Proiectele de tip Smart City sunt dovada ca sectorul public raspunde cu deschidere nevoii de noi servicii de interes public, care aduc noi beneficii cetatenilor. Solutiile tehnologice trebuie integrate nevoilor specifice ale administratiei si ale cetatenilor, pentru ca, împreuna, sa generam mai multa valoare adaugata pentru cetateni. Situatiile cu care ne întâlnim la nivel local sunt foarte diferite, nevoile unei comunitati pot sa difere foarte mult, nu toate comunitatile sunt capabile sa implementeze acest concept.Totusi, daca ne fixam un grup tinta si transformam proiectul în realitate, vor fi evidente avantajele reciproce – atât ale autoritatilor, cât si ale cetateanului de rând. Vreau sa ii multumesc domnului ministru pentru disponibilitate, domnului subprefect pentru implicare si pentru ca a initiat aceste discutii si reprezentatilor Telekom pentru prezenta si pentru buna colaborare. Sper ca în cel mai scurt timp sa facem pasi concreti în demararea proiectului”, a precizat presedintele Brasoveanu.

 

Subprefectul judetului Bacau, Valentin Ivancea a subliniat importanta unui sistem de alertare a populatiei în caz urgenta. ”Comunicatiile în situatiile de urgenta sunt esentiale. Cred ca Sistemul de comunicatii prin satelit propus de Telekom este viabil, pentru ca pe lânga alertarea propriu-zisa a populatiei se pot transmite si anumite informatii esentiale în astfel de cazuri. Anuntarea populatiei în situatii de criza este primordiala”, a conchis subprefectul Valentin Ivancea.

 

În final, cei prezenti au putut urmari o prezentare a platformei educationale Telekom-Adservio, sustinuta chiar de fondatorul acesteia, Alexandru Holicov. Acesta a facut o scurta trecere în revista a avantajelor si beneficiilor acestei platformee digitale educationale lansate în anul 2008, care îsi propune sa revolutioneze si sa sustina digitalizarea sistemului educational din România.

 

Catalogul electronic aduce o experienta completa de comunicare între profesori, directori, parinti si elevi. Printr-un pachet special creat, care include conectivitate si acces la platforma educationala Adservio, sunt oferite: informatii actualizate despre orice activitate din scoala, sunt generate fise matricole si rapoarte catre Inspectorat si Ministerul Educatiei, sunt calculate automat mediile scolare, se realizeaza clasamente în functie de note, medii, numar de absente, cataloagele sunt vizualizate în fomat electronic. Ca urmare a implementarii unui astfel de pachet unitatile de învatamânt devin mai perfomante, parintii sunt mai bine informati, iar elevii înregistreaza perfomante scolare mai ridicate.

Close Search Window