Administrator
Presedintele Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu, a participat alaturi de ambasadorul Finlandei la Bucuresti, Excelenta Sa Paivi Pohjanheimo, la o actiune de împadurire ce a avut loc în padurile din Fierastrau-Oituz.
Aceasta actiune, la care a participat primarul comunei, Gheorghe Bodea, precum si o grupa de studenti ai Facultatii de Silvicultura si Exploatari Forestiere din cadrul Universitatii Transilvania Brasov, vine sa prefateze seria de manifestari dedicate celebrarii a 100 de ani de independenta a Finlandei, care culmina cu Ziua Independentei Finlandei, ce va fi celebrata pe 6 Decembrie 2017.
Excelenta Sa, Paivi Pohjanheimo, a tinut sa precizeze ca pe toata durata anului, Ambasada Finlandei la Bucuresti a promovat diverse evenimente în România pentru a îmbogati cunostintele despre Finlanda, despre oamenii ei, despre cultura finlandeza si mediul nostru de afaceri. ”Ca parte a eforturilor întreprinse de Ambasada Finlandei, am continuat sa sustinem în diverse feluri companiile finlandeze în provocarile întâlnite de acestea în România. Având în vedere ca în scurt timp tarile noastre vor sarbatori jubileul Centenarului, ne-am propus ca gest simbolic sa plantam 100 de brazi în padurile din Oituz. Spera ca anul 2017, în care statul finlandez împlineste 100 de ani de existenta, sa fie vazut ca un prolog pentru anul 2018, când România îsi va celebra propriul centenar. În spiritul acestei idei, adresez cetatenilor români invitatia de a sarbatori împreuna un secol de când Republica Finlanda si-a dobândit independenta.”.
Presedintele Sorin Brasoveanu a salutat prezenta pe meleagurile bacauane a Excelentei Sale, Paivi Pohjanheimo, ambasadorul Finlandei la Bucuresti.
”Printr-o coincidenta fericita, cele doua tari, prietene, îsi sarbatoresc Centenarul. Aici, la Oituz, un loc cu o încarcatura istorica aparte, s-au purtat lupte crâncene, care au deschis calea catre împlinirea unui vis de secole: o Românie Mare, între granitele careia sa fie cuprinsa majoritatea populatiei românesti. Ma bucur de prezenta doamnei ambasador pe aceste meleaguri, cu care am stabilit deja detaliile unei viitoare colaborari. Ne vom revedea pe 29 noiembrie, când la Galeriile Frunzetti va avea loc vernisajul unei expozitii în care îsi vor expune lucrarile artisti plastici din Finlanda”, a mai declarat presedintele Brasoveanu.
În cursul activitatii de împadurire, vor fi plantati aproximativ o suta de mii de puieti în padurile de pe raza comunei Oituz.

Close Search Window