Administrator
    Consiliul Judetean Bacau a fost premiat joi, 12 octombrie 2017, la Gala Administratiei, pentru proiectul ”Modernizare compartiment radioterapie”. Evenimentul, devenit deja emblematic pentru administratia publica a reunit reprezentanti ai consiliilor judetene si primariilor din tara care au prezentat cele mai bune proiecte implementate în decursul acestui an. Aflata la a XIII-a editie, Gala Administratiei evidentiaza, în fiecare an, eforturile si initiativele specialistilor din administratie, concretizate în proiectele sustenabile ale comunitatilor.
    Proiectul premiat al judetului Bacau din acest an se refera la modernizarea sectiei de radioterapie, cu o valoare totala a investitiei  de peste sase milioane de euro, din care peste 60% o reprezinta valoarea echipamentelor medicale. Modernizarea compartimentului de radioterapie a presupus reabilitarea integrala a cladirii, care are 24 de paturi si dotare cu echipamente performante. Acceleratorul de particule este de ultima generatie, cu 2 energii de fotoni si 5 grupe de electroni. În România, mai exista un aparat similar la Institutul Oncologic din Cluj, dar de generatie mai veche. Performantele acestui aparat, care poate trata peste 70% dintre tipurile de cancer, determina o adresabilitate catre o gama mai larga de pacienti, zilnic putând beneficia de sedinte peste 20 de pacienti. Se pot realiza iradieri de mare precizie, fara a afecta tesuturile sanatoase din jurul afectiunii tumorale. Anual, cu acest aparat se vor putea face pâna la 15.000 de sedinte de iradiere.
    Investitia a fost finantata de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice prin Compania Nationala de Investitii.
    ”Consider acest premiu drept o recunoastere a efortului si muncii echipei de implementare care au facut ca, într-un timp record, pacientii din judet sa poata beneficia de tratamentele de care au atâta nevoie. Trebuie sa subliniez ca proiectul a fost initiat de catre fostul presedinte al Consiliului Judetean Bacau, acum senator, domnul Dragos Benea, a carui contributie în realizarea investitiei a fost de necontestat. Proiectul a fost continuat de actualul presedinte, domnul Sorin Brasoveanu iar în momentul de fata ne bucuram de rezultatele unei munci facute în tempo accelerat. Imediat dupa punerea în folosinta a cladirii reabilitate si dotate, în data de 13 iulie, sectia a primit primul pacient caruia i-a fost aplicat protocolul de tratament radioterapic iar în ultimele aproape 3 luni sunt deja câteva sute de pacienti care au beneficiat de tratament specializat în sectia de radioterapie. Acesta cred ca este marele câstig al acestui proiect”, a concluzionat Silviu Ionel Pravat, vicepresedintele Consiliului Judetean Bacau, la primirea distinctiei.

Close Search Window