Administrator


 

 

    Centrul de recuperare Neuromotorie ”Daniel” din Bacau a sarbatorit astazi 24 de ani de activitate în judetul Bacau si totodata, lansarea spatiului pentru terapii în aer liber pentru copii cu dizabilitati. Centrul a fost înfiintat de catre Asociatia de Sprijin a Copiilor cu Handicap Neuromotor (A.S.C.H.N.), în 1993 si a oferit primele servicii de recuperare destinate copiilor cu dizabilitati din orasul Bacau.
    În cei 24 de ani de activitate institutia a fost un real sprijin pentru peste 1 600 de copii cu afectiuni neuromotorii si asociate ca si familiilor acestora, militând pentru drepturile lor la sanatate, educatie si viata în comunitate, în conditii egale cu ceilalti copii. De-a lungul timpului, cladirea Centrului a beneficiat de numeroase lucrari de modernizare. În prezent, aceasta asigura conditii optime desfasurarii activitatii de recuperare, dispunând de un numar de 3 sali de kinetoterapie, 2 cabinete pentru terapia psiho-pedagogica, sala destinata activitatilor de socializare si terapiilor de grup si o sala de asteptare pentru parinti. Începând de astazi, copiii beneficiari ai serviciilor oferite aici au la dispozitie si un spatiu pentru terapii în aer liber. Este un aspect foarte important dat fiind faptul ca ”acest tip de terapii ajuta copiii si tinerii în dezvoltare pe multiple planuri - social, cognitiv, comportamental scopul fiind o cât mai buna integrare în societate. Ne dorim ca prin astfel de activitati sa dezvoltam o relatie terapeutica aprofundata cu copiii si tinerii care frecventeaza Centrul si, în egala masura,  o relatie mai strânsa cu parintii beneficiarilor nostri”, a subliniat Iulia Cristiana Timofti, reprezentant al Centrului ”Daniel”.
     ”Ma bucur ca sunt prezent astazi, aici si am raspuns cu tot dragul invitatiei dvs. As dori sa va multumesc în numele copiilor si al parintilor pentru lucrurile minunate pe care le faceti aici si, totodata sa reafirm sprijinul institutiei pe care o reprezint, Consiliul Judetean Bacau în toate proiectele pe care le întreprindeti. De altfel, începând cu 2007, institutia noastra a fost un partener de nadejde, atât prin proiectele Centrului finantate prin Legea 350/2005 cât si prin proiectele implementate în parteneriat cu Directia generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului. Ma bucur sa constat ca, poate si datorita suportului nostru dar în primul rând devotamentului echipei de aici, Centrul "Daniel" a devenit un reper pe harta serviciilor sociale destinate recuperarii copiilor cu dizabilitati din judetul nostru”, a concluzionat Sorin Brasoveanu, presedintele Consiliului Judetean Bacau, prezent la eveniment. ”Vreau sa îi felicit pe toti cei care s-au implicat în acest proiect pentru ca el raspunde unei nevoi reale si acest lucru este demonstrat de numarul celor care va solicita ajutorul si de rezultatele pe care le obtineti. Felicitari tuturor si La Multi Ani!”, au fost urarile adresate de presedintele Brasoveanu, audientei.
    De altfel, performantele Centrului sunt notabile, în anul 2003, acesta primind Mentiune speciala în cadrul proiectului ”Modele de buna practica în protectia copilului din România”, acordata de Agentia Statelor Unite pentru Dezvoltare si Guvernul României, Autoritatea Nationala pentru Protectia Copilului si Adoptie. În 2011, pentru proiectul ”Deschide-ti inima, sunt la fel ca tine” a fost premiat cu premiul II la editia a IX-a a Galei Societatii Civile, sectiunea Incluziune sociala.

Close Search Window