Administrator   
    Presedintele Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu a participat astazi, 24 martie, la sedinta festiva prilejuita de sarbatorirea Zilei Politiei. ”Sunt deosebit de onorat ca în aceasta zi speciala pentru Politia Româna, la împlinirea celor 195 de ani de existenta, sa ma alatur tuturor celor care apreciaza la adevarata lor valoare eforturile depuse de personalul Politiei, pentru respectarea normelor de convietuire sociala, pentru asigurarea vietii si a integritatii fizice si materiale a cetatenilor. Ca presedinte al Consiliului Judetean Bacau îmi exprim convingerea ca politistii din judetul nostru si-au câstigat încrederea si respectul populatiei. Aceasta pentru ca Politia Româna a devenit un partener dinamic si responsabil, progresele ei fiind remarcate si apreciate pretutindeni, iar Inspectoratul Judetean de Politie Bacau a contribuit an de an la cresterea respectului si a încrederii oamenilor în politisti”, si-a aratat aprecierea presedintele Brasoveanu.
    Primele atestari privind Politia Româna dateaza din vremea lui Neagoe Basarb sau a lui Mihai Viteazu (crearea institutiei agiei), continua cu domnia lui Mihai Sutu (organizarea pazei Capitalei, emiterea primelor acte de identitate si reglementarea portului armelor) iar din 1806, organele de paza si ordine din Capitala primesc denumirea generica de ”Politie”. În 1821, Tudor Vladimirescu acorda scutiri de taxe si impozite celor însarcinati sa mentina ordinea publica si sa apere propriettaea cetatenilor iar în 1831, prin Regulamentele organice, atributiile politiei sunt extinse. Ziua de 24 martie marcheaza momentul festiv din 1822 când domnitorul Grigore Dimitrie Ghica înmâneaza agai Mihaita Filipescu, în cadrul unei ceremonii desfasurate la Bucuresti, primul drapel al Agiei. Din 1990, Politia Româna a cunoscut mai multe etape de transformari menite sa asigure siguranta persoanelor, a colectivitatilor, drepturilor legitime ale cetatenilor precum si a altor drepturi prevazute în acte internationale la care România este parte.
    ”Fiecare stat are istoria sa iar în interiorul acestuia, fiecare institutie a parcurs un drum devenit peste ani, istorie. Astazi, când Politia Româna îmbraca haine de sarbatoare doresc sa va asigur de toata sustinerea din partea Consiliului Judetean Bacau, si a mea personal, în toate demersurile pe care le întreprindeti cu scopul de a oferi siguranta cetatenilor. Prezenta dumneavoastra în structura Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica (A.T.O.P.), informarile periodice pe care le faceti în cadrul întâlnirilor trimestriale de la Consiliul Judetean ne confirma faptul ca va faceti datoria prin interventia prompta oriunde si oricând este nevoie”, a mai subliniat Sorin Brasoveanu.
 

Close Search Window