Administrator    Ziua de joi, 28 septembrie 2017 a fost un motiv de bucurie pentru credinciosii din Protopopiatul Onesti, care l-au avut în mijlocul lor pe Înaltpreasfintitul Ioachim, Arhiepiscopul Romanului si Bacaului. A fost o sarbatoare de suflet si credinta care a reunit trei evenimente deosebit de importante pentru comunitatea ortodoxa din Onesti. Elevi însotiti de profesori si directori de scoli din tot cuprinsul Protoieriei Onesti au primit, ca la fiecare început de an scolar, binecuvântarea Înaltpreasfintitului Parinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului si Bacaului, în cadrul Proiectului Eparhial "Lasati copiii sa vina la Mine si nu-i opriti!".
    A urmat o slujba de comemorare a Eroilor Neamului, desfasurata la Ansamblul Monumental „Regina Maria”, pentru ca în final sa se inaugureze Cancelaria si noul sediu Administrativ ”Sfântul Apostol si Evanghelist Ioan Teologul” al Protopopiatului Onesti.
    La aceasta sarbatoare au fost prezenti presedintele Consiliul Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu, prefectul de Bacau, Luminita Maricica Cosa, primarul Onestiului, Nicolae Gnatiuc, colonelul Paul Valerian Timofte, presedintele Asociatiei Nationale Cultul Eroilor ”Regina Maria”-Filiala col. Corneliu Chiries Bacau, consilieri judeteni si locali.
    Cladirea care va servi drept sediu social-filantropic si religios a fost data în folosinta gratuita Protoieriei pentru o perioada de 20 de ani de catre Consiliul Judetean Bacau, în martie 2017. Acel spatiu era la acea data o constructie aflata în conservare, administrata de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.
    În cuvântul Sau, Înaltpreasfintia Sa a multumit conducerii si consilierilor din cadrul Consiliului Judetean Bacau pentru cedarea acestui spatiu si a apreciat eforturile edilitar-gospodaresti ale parintelui protoiereu Ioan Bârgaoanu, elogiind functionalitatea noului sediu, dar si coeziunea, generozitatea si solidaritatea pe care le-au manifestat clericii si credinciosii acestei protoierii în derularea proiectului. În decurs de numai sase luni, spatiile au fost renovate si dotate astfel încât sa poata gazdui activitatile specifice desfasurate de catre Protoieria Onesti.
    La rândul sau, presedintele Sorin Brasoveanu a precizat ca a intrat în traditia Consiliului Judetean Bacau sa fie partenerul Episcopiei Romanului si Bacaului, în numeroasele proiecte care s-au derulat de-a lungul vremii, în domeniile educatiei, sanatatii si a socialului. ”Ma bucur ca am putut sa ne reunim eforturile si sa realizam lucruri frumoase pentru comunitate. Am multe amintiri legate de cladirea pe care o inaguram astazi si va marturisesc ca în urma cu multa vreme ma gândeam, împreuna cu colegii mei, cum am putea schimba destinatia acestei cladiri, care a gazduit multa suferinta. Bunul Dumnezeu a rânduit ca acea casa a suferintei sa se transforme astazi într-o ”Casa a Bucuriei”, unde copii vor putea servi o ”Masa a Bucuriei” si vor putea desfasura cu multa bucurie diverse activitati. Vreau sa-i felicit pe toti care s-au implicat în acest proiect de suflet si sa le doresc mult succes pe viitor”, a declarat Sorin Brasoveanu, presedintele C.J. Bacau.
    La finalul activitatilor, Înaltpreasfintitul Parinte Ioachim a oferit diplome de vrednicie, iar presedintelui Consiliului Judetean, Sorin Brasoveanu i-a fost conferit ”Ordinul Melchisedec, clasa a treia“ - cea mai înalta distinctie a Eparhiei Romanului si Bacaului.

Close Search Window