Administrator





      Presedintele Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu a primit joi, 20 aprilie, o delegatie de specialisti în probleme de Protectia Copilului care s-au implicat în implementarea cu succes a Proiectului “Incluziune sociala prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunitatii în judetul Bacau”, realizat în parteneriat cu UNICEF. În cadrul acestui proiect a fost folosita pentru prima data aplicatia AURORA – un instrument de lucru inovativ, extrem de util asistentilor sociali si referentilor comunitari, care ajuta profesionistii de la nivelul comunitatii sa identifice, înregistreze si sa administreze cazurile copiilor vulnerabili si ale familiilor lor. De asemenea, aplicatia genereaza date la nivel local si judetean si ajuta decidentii sa prioritizeze resursele si politicile publice.
      Delegatia formata din medici, asistenti, psihologi, împreuna cu specialisti ai UNICEF a fost condusa de Voica Pop, specialist UNICEF în Protectia Copilului,  dr. Dana Farcasanu si dr. Daniel Ciurea, de la Centrul pentru Politici si Servicii de Sanatate (CPSS), Diana Chiariacescu, Federatia Organizatiilor pentru Servicii Sociale (FONSS), Andrei Blaj si Alexandru Artimon, AB4 System (parteneri Aurora) si Alexandra Grigorescu Botan de la UNICEF România.
     Discutiile s-au concentrat asupra pasilor care trebuie parcursi în vederea realizarii unei Harti a Serviciilor Sociale si Medicale a judetului Bacau, ce se doreste a fi o continuare a Proiectului “Incluziune sociala prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunitatii în judetul Bacau”. Realizarea unei asemenea harti va oferi o imagine completa cu privire la nevoia de interventii ce pot fi prioritizate în cadrul Strategiei de Dezvoltare Durabila a Judetului.
     În cadrul discutiilor, presedintele Consiliului Judetean, Sorin Brasoveanu si-a exprimat aprecierea fata de implementarea acestui nou proiect-pilot la Bacau. "Aceasta harta va fi un instrument deosebit de important în activitatea de Asistenta Sociala. O astfel de evidenta poate justifica directiile de actiune care au la baza nevoile populatiei si care vizeaza completarea dezvoltarii cu servicii specifice, pe care o consideram mai eficace si eficienta comparativ cu o abordare ce are la baza doar date administrative cum ar fi marimea populatiei, dimensiunea localitatii etc. Rezultatele recensamântului comunitar efectuat în cadrul acestui proiect (doar în 38 unitati administrativ teritoriale), suprapuse peste harta serviciilor, pot genera o imagine completa cu privire la nevoia de interventii ce pot fi prioritizate în cadrul Strategiei noastre de dezvoltare. Experienta câstigata pe teren poate fi exploatata în procesul de identificare a problemelor cu care se confrunta comunitatile locale, pentru crearea unui echilibru între atentia acordata infrastructurii necesare dezvoltarii comunitatilor si investitia în resursa umana esentiala în procesul de dezvoltare durabila”, a declarat presedintele Brasoveanu. 

Close Search Window