Administrator
     Presedintele Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu s-a aflat astazi pe teren, într-o vizita de lucru la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau. Scopul vizitei a fost stadiul implementarii proiectului „Lucrari de reparatii capitale Ambulatoriul de specialitate Pediatrie - Realizare C.P.U.”, care se apropie de final.
     Lucrarile propuse prin proiect au avut ca scop îmbunatatirea functionala, precum si reabilitarea si modernizarea spatiilor spitalicesti din incinta Ambulatoriului de specialitate Pediatrie.
     Cladirea avea nevoie urgenta de reparatii capitale pentru ca, realizata în anul 1978, era construita din elemente prefabricate asamblate in situ. Conform concluziilor prezentate în raportul de expertiza tehnica, la demararea lucrarilor, starea cladirii prezenta degradari accentuate la nivelul corpului cu regim de înaltime parter amplasat la strada principala, în dreapta corpului de cladire principal.
     Masurile de interventie propuse prin proiect au constat, în principal, în:
     - lucrari de reparatii capitale asupra întregii cladiri;
     - lucrari de consolidare, respectiv consolidarea corpului principal de cladire prin camasuirea stâlpilor centrali de la nivelele P, et.I, et. II si et.III si extinderea stâlpilor marginali catre exterior;
    - consolidarea fundatiilor tronsonului de acces dinspre est;
    - reparatii ale peretilor fisurati;
    - prevederea de buiandrugi în zonele în care se constata lipsa acestora;
    - desfaceri si completari de zidarie unde este cazul;
   - lucrari de reabilitare termica (izolarea termica a peretilor si planseelor, înlocuirea tâmplariei, reabilitarea retelelor de instalatii interioare);
   - lucrari de reamenajare interioara;
   - lucrari de demolare si reconstructie a unor noi functiuni (un nou compartiment de primiri urgente).
    Valoarea totala a investitiei este de 5.956,11 mii lei, adica 1.336,44 mii Euro, bani alocati de catre Consiliul Judetean Bacau.
    ”Ma bucur sa constat ca suntem atât de aproape de finalizarea lucrarilor. La aceasta ora, stadiul de executie a lucrarilor este de peste 80%, urmând ca, pâna  la sfârsitul lunii iulie, cel mai târziu, începutul lunii august noua cladire a Pediatriei sa fie functionala. Apreciez munca echipei de implementare, a constructorilor ale caror eforturi au rezultate vizibile si benefice pentru copiii care au nevoie de îngrijiri medicale. Proiectul are si o continuare, în sensul în care, în data de 2 martie a acestui an am semnat un acord de parteneriat cu Spitalul Judetean de Urgenta pentru înfiintarea Centrului pediatric de recuperare ambulatorie. Practic, în cadrul S.J.U. va exista un Centru de reabilitare neuromotorie pentru copii, initiativa conceputa în completarea proiectului de ”Reparatii capitale la Ambulatoriul de specialitate pediatrie – realizare CPU”, a declarat Sorin Brasoveanu, presedintele Consiliului Judetean Bacau la finalul vizitei în teren. 
     Deplasarea în teren a cuprins si o vizita la Pavilionul HIV unde se executa, de asemenea, lucrari de reparatii capitale asupra cladirii. La acest ultim proiect lucrarile au fost demarate în luna mai 2016 urmând ca ele sa fie finalizate la sfârsitul acestui an.

Close Search Window