Administrator   

    Presedintele Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu a participat astazi, 27 martie 2017, la conferinta de presa organizata de catre UNICEF România si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau (D.G.A.S.P.C.) care a avut loc la Centrul de Afaceri si Expozitii ”Georgeta si Mircea Cancicov”. Conferinta de presa a deschis seria de evenimente programate a se desfasura în perioada 27-28 martie 2017, în Bacau, cu ocazia schimbului de experienta între guvernele României si Moldovei, respectiv al Ministerelor Tineretului si Sportului din cele 2 tari. Alaturi de presedintele Consiliului Judetean Bacau s-au aflat Marius Dunca, Ministrul Tineretului si Sportului din România, Victor Zubcu, Ministrul Tineretului si Sportului din Republica Moldova, Sandie Blanche, reprezentantul UNICEF în România, primarul municipiului Bacau, Cosmin Necula, reprezentanti ai administratiei publice centrale.
    Organizata de catre Reprezentanta UNICEF în România, activitatea are drept scop sa aduca împreuna reprezentanti ai guvernelor, ai autoritatilor locale si ai societatii civile, precum si adolescenti si tineri din România si Republica Moldova pentru a împartasi bune practici din cele doua tari în dezvoltarea serviciilor integrate pentru adolescenti si tineri la nivel local. Accentul este pus pe coordonarea intersectoriala, pe inovatie, participarea adolescentilor si tinerilor si sustenabilitate.
    ”Va felicit pentru ca ceea ce faceti la nivelul judetului Bacau, pentru ca sunteti un model de implicare si dezvoltare al programelor pentru tineret. Este datoria noastra sa investim în tineri pentru ca un  popor fara tineri este un popor fara viitor. Cred ca este necesar sa ne implicam în consultare, colaborare, în comunicare si consider ca trebuie sa ne aplecam cu totii spre viitorul acestei tari. Guvernul României vine cu un set de masuri – crearea si gestionarea de programe nationale de formare, promovarea culturii si activitatilor vocationale sau implementarea programului national de consiliere si orientare în cariera. Sunt doar câteva exemple pentru avem convingerea ca este datoria si responabilitatea sa investim în generatia tânara” , a subliniat Ministrul Tineretului si Sportului, Marius Dunca.
    La rândul sau, presedintele Consiliului Judetean Bacau a punctat faptul ca ”toate proiectele implementate în Bacau sunt rodul unui efort de echipa si al colaborarii de lunga durata cu UNICEF-ul. Bazele acestei experiente referitoare la dezvoltarea de servicii integrate si a integrarii socio-profesionale a tinerilor aflati în situatii de vulnerabilitate a fost în anul 2 000, prin proiectul ”Copiii mai întâi”, pentru ca, ulterior aceasta componenta sa fie dezvoltata si peste 550 de tineri sunt, în prezent, beneficiari ai diverselor servicii oferite de catre D.G.A.S.P.C.
    Agenda activitatilor comune celor doua delegatii cuprinde si vizita echipei din Moldova, în data de 27 martie, la Centrul de Pregatire Profesionala pentru adolescenti si tineri ”Învat, stiu, pot!”, dezvoltat de D.G.A.S.P.C. Bacau în parteneriat cu UNICEF. În cadrul acestei vizite va fi prezentat proiectul amintit si va fi organizata o întâlnire cu tinerii absolventi ai cursului de formare. În 28 martie, delegatia Republicii Moldova ar urma sa viziteze localitatile Lipova si Rachitoasa unde vor avea întâlniri cu primarii si cu lucratorii din cadrul modelului de interventie Pachetul Minim de Servicii si al proiectului D.G.A.S.P.C. Bacau – Centrul de resurse pentru tinerii în situatii de risc. 

Close Search Window