Administrator


 

Astazi, 9 Iunie 2017,  vicepresedintele Consiliului Judetean Bacau, Silviu Pravat a participat la conferinta de presa premergatoare Raliului Moldovei Bacau 2017.  Alaturi de vicepresedintele Consiliului Judetean, la eveniment au participat, Câda Ionica - primarul comunei Magiresti, Razvan Tudosa - primarul comunei Zemes, Vieru Valentin, primarul orasului Moinesti si Adrian Raspopa - presedintele ACS Rally Spirit, organizatorul Raliului Moldovei Bacau 2017.


Editia din acest an se va desfasura în perioada 15-17 iunie si va conta ca etapa în cadrul Campionatului National de Raliuri Dunlop, Campionatului National de Raliuri 2 Dunlop si Campionatului National de Raliuri Istorice, competitii desfasurate sub egida Federatiei Române de Automobilism Sportiv (FRAS). De asemenea, pentru prima oara, întrecerea moldava va face parte din Trofeul European de Raliuri (European Rally Trophy) si Trofeul Balcanic de Raliuri (Balkan Rally Trophy), campionate europene desfasurate sub egida Federatiei Internationale a Automobilului (FIA).


”Anul acesta Bacaul este gazda pentru etapa de campionat si vorbim aici despre European Rally Trophy si Balkan Rally Trophy. Ceea ce m-a încurajat sa merg mai departe a fost aceasta echipa minunata care s-a cladit de-a lungul anilor în care am organizat aceasta manifestare. Îmi amintesc faptul ca, acum câteva luni când m-am decis sa candidez cu aceasta competitie pentru turneul european am întrebat colaboratorii ce cred despre acest lucru. Si m-am bucurat sa vad ca primaria municipiului Bacau, Consiliul Judetean si primarii localitatilor participante m-au sustinut. Multumesc acestei echipe si institutiilor care sunt alaturi de noi. Din punct de vedere al concurentilor avem confirmarea participarii echipei Hyundai din Ungaria iar campionul european David Botica va veni cu o masina noua, în premiera la Bacau. Ca element de noutate as aminti si despre parada retromobil, automobile de epoca, unele chiar fabricate în anul 1937, care va începe joi”, a precizat Adrian Raspopa, organizatorul manifestarii.


La rândul sau Silviu Pravat, vicepresedintele Consiliului Judetean Bacau este convins ca acest eveniment aduce un bun capital de imagine judetului: ”Cred ca este cel mai important eveniment competitional care se desfasoara anul acesta în Bacau, cu atât mai mult cu cât în 2017 orasul nostru este declarat orasul european al sportului. As aminti si faptul ca de-a lungul timpului, Consiliul Judetean Bacau a fost un partener de traditie al acestei manifestari, editia din 2017 fiind cea de-a saptea organizata în Bacau. Ne bucuram sa ne dovedim o data în plus sustinerea si implicarea activa în promovarea  sporturilor de masa si ne dorim ca prin acest eveniment, sa ne bucuram de un capitalul pozitiv de imagine, datorat atât expunerii mediatice cât, mai ales, a elementului de noutate adus de aceasta editie. Prin includerea Raliului Moldovei în cele doua calendare competitionale internationale speram ca judetul Bacau va ocupa un binemeritat loc pe harta europeana a sporturilor”, a subliniat Silviu Pravat, vicepresedintele Consiliului Judetean Bacau.


Printre organizatorii acestui important eveniment se numara Consiliul Judetean Bacau, Consiliul Local si Primaria Bacau, Consiliul Local Moinesti, consiliile locale ale comunelor Zemes si Magiresti.


Manifestarea se va încheia sâmbata cu festivitatea de premiere si concertul trupei Holograf.

 

Close Search Window