Administrator


 

 

 

   În cursul zilei de astazi, 14 martie a.c. vor fi depuse la Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene documentatiile tehnico-economice aferente unui numar de 9 proiecte de reabilitare si modernizare de drumuri judetene propuse spre finantare prin Programul National de Dezvoltare Locala (P.N.D.L.).
    Obiectivele propuse spre finantare sunt:
     -    DJ 241 B Padureni-Godovana, lungime de 15.43 km;
     -    DJ 252F, Ungureni-Gârla Anei-Bartasesti, lungime 13.8 km;
     -    DJ 243B, Vultureni (intersectie cu DJ 241A) – Parincea (intersectie cu DJ 252), lungime de 21.33km;
     -    DJ 243B, Motoseni-Stanisesti, lungime de 15 km;
     -    DJ 252A, Horgesti-Racataul de Jos (DJ 252B), lungime de 7.4 km;
     -    DJ 119, la Ciucani, lungime 2.25 km;
     -    DJ 123, limita judet Harghita – Valea Uzului – Darmanesti – DN 12A, lungime 21.10 km;
     -    DJ 252C, Tatarasti-Corbasca, lungime 15.06km;
     -    DJ 117, Poduri, lungime 4.18 km.
    Aceste drumuri, cu o lungime de 113,3 km sunt prevazute a fi reabilitate si modernizate cu finantare prin P.N.D.L, etapa aprobarii acestora de catre Consiliul Judetean Bacau fiind una obligatorie.
     ”Sunt obiective de investitii foarte importante pentru comunitatea judetului Bacau. Imediat dupa aceasta sedinta, proiectele vor fi trimise la Bucuresti pentru a fi depuse solicitarile de finantare aferente”, a precizat Sorin Brasoveanu, presedintele Consiliului Judetean Bacau.
    La rândul sau, consilierul Dorian Pocovnicu a subliniat importanta deosebita a acestor proiecte: ”Suntem la un pas de a primi finantare pentru reabilitarea drumurilor din partea stânga a Siretului, zona care are cea mai precara infrastructura rutiera din întreg judetul. Este un lucru deosebit de important si felicit aparatul tehnic ce a contribuit la elaborarea documentatiei si Consiliul Judetean pentru efortul sustinut în obtinerea acestor finantari”.  
    Tot pentru finantare prin P.N.D.L. va fi propus astazi si proiectul de ”Reparatii capitale Cladire Centru Scolar – C11” (Centrul Scolar de Educatie Incluziva nr. 1). Cladirea a fost construita în 1970 iar expertiza tehnica a pus în evidenta necesitatea reabilitarii întregii cladiri prin reparatii capitale.

Close Search Window