Administrator


 

 

    Presedintele Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu a participat sâmbata, 19 august, la deschiderea Centrului de Îngrijire la domiciliu din comuna Faraoani, la invitatia doamnei primar Cristina Pal.
    Proiectul, initiat de Centrul Diecezan Caritas din Iasi este integrat domeniului ”Vârstnici si Persoane cu Dizabilitati” al Centrului Diecezan si a fost înfiintat în cadrul parteneriatului public-privat dintre acest centru si Consiliul Local Faraoani.
Centrul de îngrijire din comuna face parte din programul ”Servicii de Îngrijire la Domiciliu”, program care, la ora actuala este prezent în noua centre regionale situate în: Faraoani si Pârgaresti, judetul Bacau, Roman si Sabaoani, judetul Neamt, Iasi, Iugani si Oteleni, jud. Iasi, Suceava, judetul Suceava si Husi, judetul Vaslui. Prin acest proiect sunt oferite servicii de îngrijire pentru mai mult de 1200 de vârstnici dependenti, imobilizati la pat sau la domiciliu, din peste 30 de localitati din zona Moldovei.
    Ceremonia de deschidere a Centrului a fost urmata de o slujba de sfintire a asezamântului oficiata de reprezentantul Episcopiei Romano-Catolice din Iasi, preotul Dumitru Farcas, preotul Iosif Damatar – paroh de Valea Mare si preotul Felix Mariut – paroh de Faraoani.
    ”Ma bucur sa particip la deschiderea Centrului de Îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice. Este un bun exemplu privind beneficiile pe care le poate aduce parteneriatul public-privat. Pe de alta parte, serviciile la domiciliu pentru persoane dependente sau imobilizate vin efectiv sa sprijine si sa usureze viata acestora.
     Consiliul Judetean, promoveaza proiecte integrate care sa furnizeze un pachet minim de servicii, cât mai aproape de cei care au nevoie. Serviciile integrate au fost de altfel, incluse si printre obiectivele pe termen mediu si lung ale Strategiei de Dezvoltare a Judetului, pe componenta sociala si dezideratul nostru este de a fi în masura sa acoperim toate comunitatile din judet unde exista persoane care sa beneficieze de ele”
, a subliniat Sorin Brasoveanu, presedintele Consiliului Judetean Bacau.

Close Search Window