Administrator


În cursul zilei de marti, 24 octombrie, presedintele Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu a primit vizita unei delegatii a Asociatiei ”Amitie Roumanie”, condusa de prof. Raluca Moulinier, presedintele Consiliului de Administratie.

În cadrul întâlnirii, au fost abordate diferite aspecte ale colaborarii dintre judetul Bacau si Primaria din Saint-Leu-la-Forêt, în cadrul Proiectul “Un altfel de sprijin pentru dezvoltarea zonelor rurale bacauane de pe Valea Zeletinului”, un proiect ce îsi propune promovarea învatarii si consolidarii limbii franceze în vederea dezvoltarii comunitare, în contextul extinderii relatiilor de colaborare cu Franta, initiat de CJ Bacau si Asociatia “Amitie Roumanie Saint Leu la Forte”.

Proiectul, este derulat în asociere cu patru comune din judetul Bacau– Colonesti, Motoseni, Rachitoasa si Stanisesti – si cu Asociatia de Prietenie Româno-Franceza „St. Leu la Forêt-Izvoru Berheciului”.

La aceasta întâlnire de lucru au participat primarii din localitatile mai sus mentionate, precum si cadre didactice implicate în acest proiect.

Presedintele Sorin Brasoveanu si-a aratat întreaga disponibilitate pentru derularea cu succes a acestui proiect. ”Ne dorim sa dam o alta dimensiune colaborarii noastre, care consolideaza obiectivele proiectului, denumit pe scurt "J'adore le Français". Plecând de învatarea si aprofundarea limbii franceze de catre elevii din Valea Zeletinului, ne propunem sa generam si alte proiecte ce pot conduce la revitalizarea din punct de vedere economic si social a acestei zone. Astfel, ne propunem sa implementam la Rachitoasa o clasa în cadrul învatamântului profesional dual, pentru clasele intensiv- franceza. În acest sens, mizam si pe sprijinul operatorilor economici francezi, existenti în judetul Bacau si a Camerei de Comert Franceze de la Bucuresti. De asemenea, dorim sa promovam imaginea judetului Bacau prin intermediul spectacolelor sustinute în Franta de elevii reuniti din cele patru comune de pe Valea Zeletinului, vizate în proiect”a precizat presedintele Brasoveanu.

La rândul ei, prof. Raluca Moulinier , presedintele Asociatiei ”Amitie Roumanie” a apreciat foarte mult sprijinul pe care presedintele Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu si institutia pe care o reprezinta îl ofera: ”Este un suport extrem de necesar si este motorul proiectului nostru. Aportul conjugat al tuturor si daruirea manifestata în tot ceea ce este de realizat în prezent si în viitor, sunt hotarâtoare în ceea ce priveste desfasurarea cu succes a activitatilor prevazute în proiect, dar si a actiunilor urmatoare propuse”, a declarat Raluca Moulinier.

 

Close Search Window