Administrator


Tema conferintei a fost "Serviciile sociale, singura cale reala de diminuare a problematicii sociale”, iar subiectele abordate au facut referire la provocarile accesarii serviciilor de recuperare de calitate, realizarea parteneriatului public-privat pentru implementarea în mediul rural a unui model integrat de servicii sociale, implicarea companiilor în dezvoltarea si sustinerea serviciilor sociale, modele de cartografiere a nevoilor pentru furnizarea integrata a serviciilor, mecanisme de finantare si sustinere a serviciilor sociale în actualul context legislativ.

În cadrul conferintei a fost prezentata harta serviciilor sociale si de sanatate din judetul Bacau, realizata în parteneriat cu UNICEF.

"Implementata în premiera în judetul Bacau, Harta Serviciilor Sociale vine în sprijinul copiilor vulnerabili si al familiilor acestora, dar si în ajutorul profesionistilor locali care au acces în timp real la informatii despre serviciile necesare si disponibile. Aceasta harta online reprezinta un exemplu de buna practica care poate fi extins la nivel regional si national în beneficiul tuturor copiilor si familiilor acestora. De asemenea, ne arata cât de important este parteneriatul dintre autoritati, organizatii neguvernamentale, sectorul privat si profesionisti de la nivel local”, a subliniat Sorin Brasoveanu, presedintele Consiliului Judetean Bacau.

Evenimentul a fost dedicat specialistilor din domeniul serviciilor adresate persoanelor cu dizabilitati atât din sectorul public cât si din cel privat si al societatii civile si are drept scop crearea unui context de crestere a calitatii serviciilor sociale prin cunoasterea tuturor mecanismelor de finantare si sustinere a acestora.

Close Search Window