Administrator
    Consiliul Judetean Bacau, în parteneriat cu Consiliul Local al municipiului Bacau vor realiza, în perioada 7-10 iunie a acestui an, un important proiect cultural. ”Alecsandriana” este conceput ca o suita de manifestari dedicate comemorarii a 200 de ani de la nasterea scriitorului Vasile Alecsandri, unul dintre cei mai importanti creatori ai literaturii române. Activitatile proiectului vizeaza organizarea unor întâlniri între oameni de cultura, scriitori, membri ai Academiei Române, critici si istorici literari, cadre didactice universitare si din învatamântul preuniversitar, cercetatori, muzeografi, actori, muzicieni, pe de o parte si aspiranti la statutul de creator de arta ori de comentator al actului artistic, pe de alta parte.
    Tonul acestei prime editii va fi dat de Teatrul municipal Bacovia care va aduce în fata participantilor si a publicului, un spectacol cu un vodevil de Vasile Alecsandri, continuând cu prezentarea de carti, reviste, autori, o actiune cu cele mai valoroase si noi aparitii editoriale din domeniul poeziei, prozei, teatrului ce va avea loc la Libraria ”V. Alecsandri” din Bacau. Un aspect important este participarea la manifestari a elevilor de la Liceul ”Vasile Alecsandri” din Chisinau care, alaturi de elevii Colegiului National ”Vasile Alecsandri” din Chisinau, dar si de studentii Facultatii de Filologie din Bacau vor participa la o serie de conferinte, seminarii si spectacole pe teme specifice din creatia marelui poet.
    Numarul estimat al participantilor este de peste 300 de persoane iar bugetul proiectului însumeaza aproximativ 81.000 lei. Consiliul Judetean Bacau sustine acest proiect cu suma de 50.610 lei iar contributia Consiliului Local al municipiului Bacau este de 30.400 lei.

Close Search Window