Administrator


 

 

     Miercuri, 11 ianuarie 2017, Consiliul Judetean Bacau a fost gazda unei întâlniri de lucru prezidata de catre Asociatia ”Lumina”. La acest eveniment au participat presedintele Consiliului Judetean Bacau, primarul municipiului Bacau, subprefectul, conducerea Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, Directiei de Sanatate Publica, Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (D.G.A.S.P.C.), mass media. Invitati speciali au fost membrii delegatiei norvegiene ai Centrului de Ingrijiri Paliative Pediatrice din Kristiansand. Acestia se afla într-o vizita de studiu în România, în perioada 8-12 ianuarie ca activitate într-un program de micro-granturi care a presupus si vizita unei delegatii din cadrul Asociatiei ”Lumina” în Norvegia, pentru schimb de experienta si bune practici. Programul vizitei de studiu al delegatiei norvegiene a cuprins, printre altele, o vizita la Hospice Casa Sperantei, la Brasov, vizite la domiciliul pacientilor aflati în evidenta asociatiei si discutii de lucru pentru a identifica nevoile de îngrijiri paliative din cele doua tari si posibile proiecte comune.
    Tema centrala a discutiilor au fost proiectele de îngrijiri paliative destinate pacientilor cu boli limitatoare de viata, proiecte derulate de catre Asociatie, în parteneriat cu D.G.A.S.P.C. Bacau dar si cu alte institutii. Printre serviciile furnizate de Asociatie se numara centrul de zi pentru copiii cu boli incurabile, serviciul de îngrijire paliativa la domiciliu, centrul de îngrijire si asistenta ”Casa Lumina” dar si un centru educational în domeniul îngrijirilor paliative.
    ”Cred ca aceste tipuri de servicii oferite de Asociatia ”Lumina” sunt mai mult decât binevenite, în conditiile în care D.G.A.S.P.C. Bacau nu avea acest fel de servicii. Încrederea pe care am acordat-o Asociatiei s-a consolidat în timp iar acum, prin prisma proiectelor comune derulate, putem spune ca este un partener de încredere si de viitor. Prin implementarea acestui proiect am deschis un nou drum în acest domeniu si vreau sa va asigur de tot sprijinul institutional în derularea proiectelor viitoare. Salut vizita oaspetilor din Norvegia, ati constatat deja ca aici aveti o echipa si speram sa avem o colaborare de lunga durata”, a declarat Sorin Brasoveanu, presedintele Consiliului Judetean Bacau, în deschiderea evenimentului.
    La rândul sau, primarul municipiului Bacau, Cosmin Necula a subliniat ca ”este foarte important ceea ce faceti dumneavoastra în aceasta zona de servicii. Aceasta viziune este de altfel si parte din strategia pentru servicii sociale pentru municipiul Bacau pentru ca, întotdeauna am crezut ca serviciile sociale sunt cel mai bine prestate de catre O.N.G.-uri si sectorul privat. Va felicit pentru ceea ce faceti, va multumesc în numele comunitatii si ori de câte ori va fi nevoie va voi sustine!

Close Search Window