Administrator
    În perioada 29 iunie – 1 iulie 2017, la Moinesti au avut loc doua manifestari de anvergura, respectiv cea de-a XII-a editie a “Zilelor Medicale ale Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti” si a XXXVII-a Reuniune a Chirurgilor din Moldova. La eveniment, ce s-a bucurat de o larga participare atât din partea cadrelor medicale din tara si strainatate cât si din partea autoritatilor administratiei publice locale, Consiliul Judetean Bacau a fost reprezentat de vicepresedintele Silviu Pravat. Invitati de onoare au fost prof. dr. Ninian Spenceley Peckitt, medic cu specializare în chirurgie orala, maxilofaciala si plastica din Marea Britanie, dr. Ritha Alhindawi, medic chirurg la North Shore Hospital din New York, dr. Antonello Forgione, medic chirurg la spitalul Niguarda din Milano si prof, dr. Silvana Perretta, medic chirurg la Cedex, Strasbourg.
    Agenda manifestarilor a cuprins sesiuni de comunicari pe teme profesionale, schimburi de experienta cu profesionisti din clinici renumite din strainatate, dar si efectuarea a noua operatii chirurgicale complexe, sub directa îndrumare a specialistilor invitati.
    Ca element de noutate, în acest an, a fost organizata o masa rotunda cu peste 30 de manageri de spitale din tara, la care au participat directorul Spitalului Fundeni si membri ai conducerilor Ministerului Sanatatii, Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Autoritatii Nationale de Management al Calitatii în Sanatate si Scolii Nationale de Sanatate Publica. Aceasta dezbatere la nivel de management în Sanatate a fost asteptata cu viu interes, deoarece începând cu luna iulie 2017 toate spitalele intra în procedura de reacreditare. „Ca de obicei, SMU Moinesti va intra printre primele la reacreditare, în luna august. Discutia a fost foarte importanta acum, pentru ca s-au prezentat principalele probleme legislative ale reacreditarii”, a precizat prof. univ. dr. Adrian Cotîrlet, managerul SMU Moinesti.
    Prima zi a manifestarilor, 29 iunie 2017, a fost dedicata asistentilor medicali, iar începând cu data de 30 iunie au fost efectuate o serie de interventii chirurgicale. Au avut loc noua operatii din domeniile chirurgie generala, chirurgie oncologica, chirurgie laparoscopica, ginecologie, ortopedie si oftalmologie. ”Interventiile chirurgicale au fost efectuate de echipe din centre universitare din România, alaturi de medici din Spitalul Moinesti si au fost supervizate de medici invitati din Uniunea Europeana si Statele Unite ale Americii”, a declarat dr. Cotîrlet. De remarcat faptul ca interventiile chirurgicale au fost interactive, în sensul ca au fost transmise în salile de conferinte, de unde asistenta a avut posibilitatea de a interveni cu întrebari legate de proceduri etc.
    Tot în cadrul „Zilelor Medicale ale Spitalului de Urgenta Moinesti” a fost organizata o sesiune pentru rezidenti iar cea mai buna lucrare a fost premiata de rectorul unei universitati de medicina participante la manifestare.

Close Search Window