Administrator
Fondata în urma cu 25 de ani, Universitatea George Bacovia din Bacau a devenit un puternic furnizor de educatie, licentiatii acestei institutii de învatamânt fiind întâlniti în majoritatea structurilor administratiei judetului Bacau, în firme din cele mai diverse, banci si institutii socio-culturale. 
     Chiar daca nu are o traditie universitara cum au centrele mari ca Bucurestiul, Iasiul sau Clujul, Bacaul poate însemna un punct important pe harta academica a tarii, iar cele doua universitati din oras sunt un atu pentru dezvoltarea noastra durabila si pentru a construi un viitor mai bun.
Cu acest prilej, presedintele Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu, a  înmânat, rectorului universitatii, Nicolae Lupu, o scrisoare de recunostinta, în semn de înalta apreciere a contributiei deosebite avute la dezvoltarea învatamântului bacauan. ”Sunteti o universitate tânara, dinamica, implicata în viata comunitatii, o universitate care lupta sa îsi pastreze identitatea în conditii nu tocmai usoare. Ati dovedit-o nu o data de-a lungul celor 25 de ani de existenta, iar cel mai recent exemplu este deschiderea de care ati dat dovada cu ocazia Festivalului National „George Bacovia”, când l-ati omagiat pe scriitorul Mircea Cartarescu, oferindu-i distinctia Doctor Honoris Causa. Bacaul va datoreaza mult si se bazeaza, în continuare, pe ceea ce însemnati ca institutie academica si ca partener pentru proiectele educationale, economice si culturale. Avem nevoie de profesori competenti si de absolventi bine pregatiti. Motiv pentru care veti gasi în mine un sustinator al învatamântului academic bacauan si al proiectelor cu adevarat importante”, a  mentionat presedintele Brasoveanu, în discursul sau rostit cu ocazia deschiderii noului an universitar.

Close Search Window