Administrator
    Pentru unii, un mod de viata, pentru altii, posibilitatea de a-si petrece timpul liber într-un mod placut si sanatos, fotbalul se bucura în mod constant de atentie, atât din partea practicantilor, a fanilor cât si a institutiilor publice. Este motivatia pentru care, consilierii judeteni au aprobat în ultima sedinta aprobarea cofinantarii proiectului ”Prin fotbal, o sansa pentru toti!”, realizat printr-un parteneriat dintre judetul Bacau si Asociatia Judeteana de Fotbal (A.J.F). Practic, A.J.F.Bacau organizeaza toate meciurile dedicate fotbalului de masa în anul competitional 2016-2017, în judetul Bacau, pentru Liga a 4-a, a 5-a, Campionatele de juniori A1, C, D, si E, Campionatul juniorilor ”Gheorghe Ene” si Campionatul Interliga U7-U10. La competitii vor participa 25 de echipe de seniori si 47 de echipe de juniori iar ca rezultate concrete se asteapta multiplicarea numarului de sportivi legitimati (în jur de 2 300) dar si cresterea vizibilitatii acestui sport.
    ”A devenit o traditie a Consiliului Judetean Bacau sprijinirea sportului de masa. Încurajam practicarea diverselor forme de sport si întelegem sa oferim suport institutiilor care activeaza în domeniu. De la proiecte sportive finantate prin Legea 350, pâna la parteneriate si asocieri cu ONG-uri din domeniu, institutia noastra se implica activ în promovarea sportului de masa si a beneficiilor multiple pe care acesta le presupune”, a subliniat Sorin Brasoveanu, presedintele Consiliului Judetean Bacau. La rândul sau, Cristian Sava, reprezentantul A.J.F. Bacau este de parere ca ”prin organizarea acestor competitii sportive, prin stimularea numarului de participanti, fie ca sportivi, fie ca simpli spectatori, încercam sa dezvoltam comunitatea locala si sa ne asiguram ca oamenii socializeaza si comunica mai bine. Ca scop ultim putem spune ca folosim fotbalul pentru a construi o comunitate din ce în ce mai buna”.
    A.J.F. Bacau este recunoscuta de catre Federatia Româna de Fotbal ca fiind unica asociatie împuternicita pentru organizarea competitiilor oficiale de fotbal, indiferent de esalon, categorie sau vârsta, la nivelul judetului Bacau. Începând cu anul 2011, împreuna cu Consiliul Judetean Bacau asociatia a implementat o serie de proiecte destinate acestui sport, toate având ca finalitate dezvoltarea si promovarea fotbalului ca activitate sportiva de masa în judetul nostru.

Close Search Window