Administrator
    Presedintele Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu a participat sâmbata, 24 iunie 2017 la conferinta „Administratia Publica, pilon central al Strategiei Nationale Antidrog", organizata la Galati, din initiativa Centrului International Antidrog si pentru Drepturile Omului (C.I.A.D.O.). Alaturi de presedintele Brasoveanu s-au aflat presedintele C.I.A.D.O., acad. Constantin Balaceanu Stolnici, presedintele executiv C.I.A.D.O. România, Lazar Gigel, primarul municipiului Galati, autoritati locale din Galati, Braila, Vrancea,  Tulcea, Buzau, dar si reprezentanti ai Arhiepiscopiei Dunarii de Jos. Academicianul Balaceanu Stolnici a prezentat efectele devastatoare asupra organismului uman ale drogurilor si a vorbit despre necesitatea schimbarii mentalitatii societatii fata de consumatori si fostii consumatori de droguri în vedea reintegrarii acestora în societate. "Noi luptam pentru ca acesti consumatori de droguri — niste victime ale celor care comercializeaza drogurile — sa nu mai fie marginalizati. Cunoastem cazuri de fosti consumatori care vin la noi si ne spun: ”noi ne-am dezintoxicat, dar în continuare suntem aratati cu degetul, ni se spune (...) drogati”. Este necesara o corectie a acestei situatii, o corectie în care trebuie sa se implice toti. De asemenea, este nevoie de un efort mult mai mare în domeniul curativ. Noi nu avem destule institutii pentru dezintoxicare. Apoi trebuie sa îi întelegem pe acesti oameni, sa îi reintegram. Eu cunosc fosti consumatori care s-au reintegrat în societate, care au devenit oameni utili în masina sociala", a declarat presedintele C.I.A.D.O. România.
    La rândul sau, presedintele Sorin Brasoveanu a subliniat faptul ca ”traversam o perioada în care zi de zi, din ce în ce mai multi copii, adolescenti si tineri, din diverse motive, încearca sa iasa din anonimat, sa fie si sa se comporte „diferit”, evadând astfel din monotonie si din cotidian. De multe ori si din nefericire, aceasta „evadare” se realizeaza cu ajutorul substantelor stupefiante, adeseori ”evadarea” transformându-se în fapt într-o adevarata „întemnitare”.
     Problema consumului de droguri poate fi doar problema unui singur individ sau a unui grup restrâns de indivizi, daca privim lucrurile la modul superficial si dezinteresat. Si aceasta pentru ca, pâna la urma, fiecare „îsi alege” calea si astfel, se impune justificat întrebarea: cine poarta responsabilitatea alegerii, daca nu însasi persoana care alege?
     Si este adevarat! Pentru început efectele consumului de droguri vor fi resimtite în primul rând de consumator si de persoanele apropiate acestuia. Doar ca, adunate toate persoanele care „aleg” calea aceasta si toate sufletele chinuite de lânga ele, vom constata ca problema consumului de droguri transcende caracterul personal si devine o problema comunitara, a noastra a tuturor membrilor comunitatii în care traim.
     Dezideratul Organizatiei Natiunilor Unite, care la Adunarea Generala din 1987 a stabilit ca la data de 26 iunie, la nivelul tuturor tarilor membre sa fie marcata Ziua Internationala Împotriva Consumului si Traficului ilicit de Droguri, este acela de a avea o societate fara consum, devenind astfel si dezideratul nostru.
     Tema stabilita pentru marcarea acestei zile în anul 2017 - ”Întâi asculta!” se adreseaza de data aceasta adultilor pentru care este imperios necesara preocuparea constanta de a construi un viitor sigur copiilor”. ”În final, vreau sa le multumesc celor de la C.I.A.D.O. România si tuturor celor implicati pentru organizarea acestei conferinte, doar ascultându-i si întelegându-i pe copii si tineri, facem primul pas pentru a-i ajuta sa se dezvolte sanatos si în siguranta!
”, a mai adaugat presedintele Brasoveanu.

    Evenimentul s-a desfasurat la Muzeul Istoriei, Culturii si Spiritualitatii Crestine de la Dunarea de Jos din Galati si s-a bucurat de prezenta unui numeros public, format din zeci de voluntari C.I.A.D.O., tineri liceeni care în aceasta saptamâna au desfasurat la Galati campania "No Drugs Revolution".

Close Search Window