Administrator
    Ziua de 29 iulie 2017, Ziua imnului National a fost marcata si la Bacau, printr-un moment sarbatoresc deosebit. În prezenta vicepresedintelui Silviu Ionel Pravat, garnizoana Bacau a prezentat garda de onoare. Alaturi de vicepresedintele  Consiliului Judetean Bacau s-au aflat prefectul judetului, Maricica Cosa, viceprimarul municipiului, Constantin Scripat si reprezentanti ai institutiilor publice dar si ai Asociatiei ”Cultul Eroilor”, filiala Bacau. Evenimentul a cuprins si un moment religios, în care preotii invitati au rostit rugaciuni si unul artistic sustinut de Ansamblul ”Plaiurile Bistritei”. 
    Ascultat de fiecare data cu emotie, Imnul României a fost si va ramâne o calauza sfânta pe drumul devenirii noastre. Acest cântec revolutionar este o creatie cu adânc rasunet în constiinta neamului românesc, fiind imnul fraternitatii. Chemare si strigat, plâns si bucurie, mântuire si speranta, îndemn la lupta si îmbratisare frateasca, imnul a devenit un simbol exponential. Titlul Imnului nostru National ”Desteapta-te române” este în acelasi timp social si national. Social – deoarece impune permanent o stare de tranzitie catre o lume noua si national – deoarece alatura aceasta desteptare traditiei istorice. De asemenea, cuvintele imnului vorbesc despre originea noastra latina si mândria descendentei din daci si romani, despre fraternitate, unitate, despre limba româna si credinta crestina.
    Imnul parcurge istoria principatelor române, prin câteva din numele definitorii - Mihai, ªtefan, Corvine... având un continut adecvat fiecarei epoci si depanând o bogata si impresionanta istorie. Între versurile de o încarcatura istorica emotionanta si melodie exista o simbioza, care transpuse în limbaj muzical dau o semnificatie aparte oricarei manifestari publice din care transpare nesecatul dor al românilor spre libertate.
    ”Intonarea imnului national înseamna recursul la istoria vie a neamului. Este momentul în care ne aducem aminte de mari nume ale trecutului si de momente care au marcat cursul existentei noastre istorice. Alaturi de Ziua Nationala si de cea a Drapelului, Ziua imnului de Stat este un moment sacru pe care avem datoria sa-l cinstim întotdeauna cu respectul cuvenit. Omagiul adus acestei zile este, asadar, un gest firesc, ofranda adusa trecutului si oamenilor sai si, în egala masura este o privire îndreptata spre viitor, cu încredere în capacitatile si virtutile acestui neam”, a subliniat vicepresedintele Silviu Ionel Pravat, referitor la importanta acestui moment. 


Close Search Window