Administrator





    Sectia de neonatologie a Spitalului Judetean de Urgenta Bacau va beneficia de aparatura medicala performanta, necesara salvarii copiilor nascuti prematur, în urma donatiei în valoare de aproximativ 30 000 de Euro facute miercuri, 11 octombrie 2017, de Organizatia ”Salvati Copiii”, România. Astfel, medicii din Bacau vor avea la dispozitie un incubator performant, în valoare de 17 600 de euro, trei monitoare pentru functii vitale, în valoare de 6 300 de euro si doua lampi de fototerapie, în valoare de 5 700 de euro.
    Dr. Camelia Husac, sef sectie Neonatologie a vorbit despre sansa pe care tehnologia o aduce neonatologiei, de a trata cu succes patologii complexe: ”O parte din nasteri sunt cu patologie, rezultând copii nou-nascuti prematuri sau cu diverse afectiuni ce necesita îngrijiri în terapie intensiva. Tratamentul acestor copii este foarte complex si necesita, pe lânga medicatie, si aparatura sofisticata. Performantele nu se pot realiza decât cu echipamente performante si personal bine calificat”.
    La rândul sau, vicepresedintele Consiliului Judetean Bacau, Silviu Ionel Pravat, prezent la eveniment a subliniat sprijinul acordat de catre institutie sectorului de sanatate, în judetul Bacau: ”Doar în decursul ultimului an a fost inaugurat Compartimentul de Primiri Urgente (C.P.U.) din cadrul Spitalului Municipal “ Sf. Ierarh dr. Luca" din Onesti, au fost puse în functiune doua noi aparate de investigatii prin rezonanta magnetica, la Bacau si Moinesti, a fost inaugurat Compartimentul de Radioterapie din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Bacau iar în septembrie 2017 a fost data în folosinta cladirea în care functioneaza Compartimentul de Primiri Urgente (C.P.U.) – Pediatrie. Este vorba despre investitii de milioane de euro si, cu siguranta ele vor continua”.
    Maternitatea Bacau a mai fost dotata în 2014 cu doua monitoare de functii vitale si un pulsoximetru, în valoare de 7 000 de euro. În 2016 aici s-au nascut 3 476 de copii dintre care 720 au necesitat terapie intensiva.  
 

Close Search Window