Administrator


Având în vedere conditiile meteo deosebite din ultima perioada, cauzate de vântul puternic si zapada abundenta cazuta în ultimele 24 de ore, când cantitatile de precipitatii au depasit 20-25 litri pe metrul patrat iar izolat, chiar 40 de litri pe metrul patrat s-au înregistrat un numar de avarii la liniile electrice aeriene de medie si joasa tensiune.
Au fost afectate în special elemente de izolatie si conductoare electrice, precum si consolele de sustinere ale acestora. Conform rapoartelor operative furnizate de reprezentantii Delgaz Grid (E-ON Moldova), la ora 13.00, în judetul Bacau erau 23 de localitati fara energie electrica. 17 linii electrice sunt afectate, 202 posturi de transformare sunt nealimentate si un numar de 19.145 consumatori nu au curent electric. O parte dintre localitati sunt nealimentate partial, acestea fiind Moinesti, Tîrgu Ocna, Buhusi, Darmanesti. Localitatile nealimentate total sunt Asau, Ghilavesti, Bolatau, Sascut, Pâncesti, V. Seaca, Orbeni, Motoseni, Oprisesti, Stefan Voda, Dofteana, Racova, Gîrleni, Lespezi, Frumoasa, Schitu, Cîmpeni. În ciuda conditiilor neprielnice, echipele Delgaz Grid au intervenit înca din cursul noptii, pentru identificarea si remedierea avariilor aparute. Retelele electrice aeriene de medie tensiune din mediul rural se afla în general la mare distanta de caile de acces, traversând zone în care deplasarea personalului si echipamentelor se poate face fara mijloace auto, ceea ce mareste durata de interventie fata de conditiile normale. Totodata sunt necesare lucrari cu un volum mare de fasonare a copacilor înclinati de zapada pe conductoare sau în vecinatatea liniilor electrice aeriene. În acest moment, Delgaz Grid se afla în teren cu 10 echipe ce lucreaza pentru remedierea defectiunilor.
La rândul lor, reprezentantii Directiei Silvice Bacau au luat masuri imediate pentru asigurarea suportului tehnic la degajarea drumurilor publice de arbori sau resturi de material lemnos care împiedica circulatia. De asemenea, se va interveni si în situatia în care sunt afectate liniile electrice care traverseaza fondul forestier.
Situatia este monitorizata în permanenta de Comandamentul operativ instituit la nivelul Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Bacau.  

Close Search Window