Administrator

    În perioada 28 – 31 martie, la Centrul de Afaceri si Expozitii ”Georgeta si Mircea Cancicov” au loc o serie de întâlniri între factorii de decizie din Consiliul Judetean Bacau si reprezentantii institutiilor subordonate în vederea actualizarii Strategiei de Dezvoltare Durabila a Judetului Bacau în Orizontul de timp 2009-2021/Versiunea 2017.
    Într-o prima etapa a fost realizata o analiza amanuntita a situatiei socio-economice a localitatilor din judet pentru identificarea directiilor de actiune. Au fost ”radiografiate” toate aspectele ce tin de dezvoltarea localitatilor, de la infrastructura, economie, demografie pâna la servicii sociale, sanatate sau investitii.
    În cadrul acestor întâlniri se realizeaza o sinteza a problemelor identificate, pe sectoare de activitate, acestea fiind transpuse în documentul amintit, respectiv Strategia de Dezvoltare a Judetului. Au fost deja discutate temele privitoare la potetialul economic si posibilitatile de dezvoltare, sanatate, social, educatie si cultura dar si natura si turism. Agenda zilei de astazi, 31 martie, cuprinde în dezbatere serviciile de utilitati publice si salubritate.
    Dupa centralizarea tuturor datelor si creionarea directiilor de actiune, documentul va fi supus dezbaterii publice. Începând cu data de 14 aprilie 2017 va invitam sa participati cu sugestii si propuneri pentru îmbunatatirea strategiei.
    Actualizarea acestui document este obligatorie în contextul în care o data cu începutul noului exercitiu bugetar la nivelul Uniunii Europene, pentru intervalul 2014-2020 cerintele ghidurilor de finantare si, prin urmare proiectele destinate comunitatilor trebuie corelate cu necesitatile curente. 
    Vom reveni cu anuntarea datei la care proiectul de strategie va putea fi consultat pe site-ul institutiei sau la sediu.

Close Search Window