Administrator   

    Astazi, 6 septembrie 2017, presedintele Consiliului Judetean Bacau Sorin Brasoveanu a convocat o sedinta de urgenta cu reprezentantii firmei care se ocupa de reabilitarea a trei sectii ale Spitalului Municipal Onesti. La întâlnire au participat Cornelia Gireada, director executiv al Directiei Tehnic-Investitii din cadrul Consiliului Judetean Bacau, dirigintii de santier din primaria Onesti si din firma constructoare, administratorul public al primariei Onesti, personal tehnic de specialitate. Au fost discutate punctual problemele întâmpinate în implementarea proiectului de reabilitare si au fost gasite solutiile care se impun pentru a putea respecta graficul de finalizare al lucrarilor.
    Întâlnirea de astazi survine ca urmare a vizitei în teren pe care presedintele Consiliului Judetean Bacau Sorin Brasoveanu a efectuat-o luni, 4 septembrie 2017, la santierul Spitalului Onesti. Au fost constatate, cu aceasta ocazie, o serie de deficiente ca de exemplu faptul ca nu este asigurat personal suficient de catre contractor sau ca acesta nu a respectat întocmai graficul de executie al lucrarilor, acestea având un devans de aproximativ doua luni. În consecinta, presedintele Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu a solicitat imperativ prezentarea unui plan de masuri pentru remedierea deficientelor constatate si respectarea graficului de lucru asumat.
    ”As dori ca astazi sa nu ne raportam la faptul ca fiecare dintre noi suntem reprezentantii unor institutii sau ca fiecare detine o functie sau o pozitie. As dori sa ne gândim în primul rând la oameni, la pacientii pe care acest proiect îi va ajuta. Spitalul Onesti asigura asistenta medicala pentru mai bine de 180 000 de oameni, locuitori ai Vaii Trotusului, oameni care au nevoie de interventii, de analize si care vor beneficia de servicii medicale în spatii adecvate, reabilitate si dotate corespunzator. Toate deficientele constatate consider ca pot fi remediate, trebuie sa faceti eforturi mai mari pentru o mai buna organizare a santierului, pentru o mai buna comunicare si colaborare cu primaria Onesti si cu Spitalul municipal si nu vad niciun impediment ca lucrarile sa fie receptionate în termenul asumat prin  contract”, s-a adresat presedintele Brasoveanu reprezentantilor firmei constructoare.
    Spitalul Municipal Onesti dispune de o capacitate de 573 de paturi si functioneaza într-o cladire centrala pusa în functiune în anul 1965, careia i s-au alaturat în anul 1970, respectiv 1980, cladirea sectiei de Boli infectioase si cladirea Maternitatii.  Sectiile de Medicina interna, Neurologie si ORL-Oftalmologie nu au beneficiat pâna acum de niciun fel de lucrari de reabilitare, finisajele si instalatiile interioare erau uzate fizic si moral, astfel încât lucrarile de interventii realizate prin acest proiect sunt mai mult decât necesare.
    Contractul pentru reabilitarea sectiilor amintite din cadrul Spitalului Municipal Sf. Ierarh Dr. Luca Onesti a fost semnat în data de 5 aprilie 2017, Consiliul Judetean Bacau urmând sa finanteze 90% din valoarea investitiei, cu exceptia documentatiei de avizare a lucrarilor de interventii, a expertizelor si a altor studii de fundamentare, puse la dispozitie cu titlu gratuit prin grija Consiliului Local Onesti.
    Acest proiect vine sa completeze investitiile realizate la Spitalul Municipal Sf. Ierarh Dr. Luca Onesti, în luna octombrie 2016 fiind inaugurat Compartimentul de Primiri Urgenta. Compartimentul dispune de un computer tomograf de ultima generatie fiind unul dintre cele mai performante din tara iar investitia a fost realizata cu fonduri de la Consiliul Judetean (95%) si bugetul local (5%).

Close Search Window