Administrator    Casa de Cultura Buhusi a gazduit joi, 24 august 2017, vernisajul expozitiei „Lumea lui Maric”. La acest eveniment au fost prezenti Sorin Brasoveanu, presedintele Consiliului Judetean Bacau, Vasile Zaharia, primarul orasului Buhusi, consilieri judeteni, consilieri locali si iubitori de arta din orasul Buhusi. Printre invitati s-au regasit  Ilie Boca, Iulian Bucur (critic de arta) si prof. dr. Aurel Stanciu.
    În cadrul expozitiei au fost prezentate tablourile de arta naiva ale pictorului Ioan Maric si lucrarile sculptorului de arta populara Mihai Popa. De asemenea, a avut loc si o lansare de carte pentru copii, „Mariuca în tara tuturor posibilitatilor”, autor Carmen Voisei – director al Scolii Populare de Arte si Meserii Bacau.
    ”Este prima expozitie de arta plastica ce are loc în aceasta institutie dupa ce cladirea a fost renovata. Vernisajul a fost o reusita care s-a bucurat de o prezenta numeroasa, atât din partea bacauanilor cât si a buhusenilor. Ne dorim ca, în timp, locuitorii din Buhusi sa vada ca exista si în orasul nostru oportunitati de petrecere a timpului liber si, ca prim pas voi aminti de faptul ca, luna septembrie a acestui an este una plina de evenimente pentru noi. În perioada 8-10 septembrie serbam 200 de ani de la sfintirea Bisericii ”Sfânta Înviere” iar în data de 9 a aceleiasi luni îl vom avea ca invitat pe Dan Puric, care, aici, la Casa de Cultura va sustine o conferinta si o lansare de carte. Si în cadrul festivalului ”Zilele orasului Buhusi” din perioada 14-18 septembrie, alaturi de activitati sportive, institutia noastra va gazdui o serie de manifestari culturale care, speram ca se vor bucura de o cât mai larga audienta”, a declarat Elena Mitrea, director al acestei institutii culturale. 
    La rândul sau, presedintele Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu a salutat evenimentul: ”Ma bucur sa particip la aceasta activitate care este un prim pas în repunerea Casei de Cultura buhusene în circuitul cultural bacauan. Sper ca, prin eforturile conjugate, oferta culturala a judetului nostru sa fie din ce în ce mai diversificata iar bacauanii sa beneficieze de cât mai multe evenimente dedicate artei, literaturii, culturii, în general”. 
    Casa de Cultura Buhusi a fost renovata recent, cu finantare de 90% de la Compania Nationala de Investitii si 10% de la Primaria Buhusi. Valoarea totala a proiectului de renovare a fost de aproximativ 500.000 Euro.Close Search Window