Administrator


Vicepresedintele Consiliului Judetean Bacau Marius Gheorghita a participat duminica, 10 septembrie 2017, la Bârsanesti, la inaugurarea Monumentului Eroilor cazuti în toate cele trei razboaie prin care a trecut România, cel din 1877 – Razboiul de Independenta, în perioada 1916 – 1918 (Primul Razboi Mondial) si 1940 – 1944 (Al Doilea Razboi Mondial). Alaturi de vicepresedintele Marius Gheorghita s-au aflat prefectul judetului Maricica Cosa, secretarul de stat Gheorghe Popa, deputata Teodora Sotcan, presedintele Filialei Bacau Cultul Eroilor”, col. (r) Valerian Timofte ca si reprezentanti ai Filialei Bacau a Asociatiei Veteranilor de Razboi si ai Garnizoanei Militare Bacau.  

 

Evenimentul a debutat cu o parada militara la care a participat un pluton al Inspectoratului de Jandarmi Judetean „Stefan cel Mare” Bacau si a fost continuat de o slujba de sfintire a monumentului, oficiata de un sobor de preoti. Oficialitatile prezente au rostit discursuri iar primarul comunei Bârsanesti, Gelu Botezatu a oferit diplome de excelenta unor invitati prezenti la acest eveniment de marca din viata comunei.

 

Merita amintita propunerea initiata de vicepresedintele Marius Gheorghita de a aprinde o lumânare timp de 40 de zile la acest monument. În continuare au fost depuse coroane de flori iar manifestarea a fost încheiata de un scurt moment artistic. 

 

Close Search Window