Administrator
    Silviu Ionel Pravat, vicepresedinte al Consiliului Judetean Bacau, împreuna cu Adrian Popa, manager al Spitalului Judetean de Urgenta Bacau si cu Mihaela Arim, director al Directiei de Sanatate Publica Bacau au participat miercuri, 19 iulie, la o întâlnire de lucru pe tema Master-Plan-ului în Sanatate. Manifestarea a fost gazduita de Prefectura Iasi si s-a desfasurat în prezenta ministrului secretar de stat în Ministerul Sanatatii, Corina Silvia Pop. Discutiile s-au axat pe pe tema Spitalului Regional de Urgenta, proiect ce va fi demarat la Iasi dar si a problemelor cu care se confrunta spitalele din regiunea Nord-Est.
    "Intentia noastra este de a remodela întreaga retea de spitale din Regiunea Nord-Est pentru ca planul de reabilitare cuprinde spitale din toate judetele Moldovei. Pentru a beneficia însa de fondurile alocate pentru acest segment este necesar sa facem proiecte eligibile”, a afirmat Corina Silvia Pop, ministru secretar de stat.
    În cadrul întâlnirii, reprezentantii spitalelor judetene din Regiunea Nord-Est au atins probleme acute cu care se confrunta în activitatea de fiecare zi. De la lipsa dotarilor cu aparatura corespunzatoare pentru diagnosticare pâna la penuria de personal în anumite specializari, toate aspectele au fost discutate cu reprezentantul Ministerului Sanatatii. La rândul sau, Corina Silvia Pop a precizat ca în data de 27 iulie va avea loc întâlnirea de lucru la nivel national, în care se vor prezenta concluziile întâlnirilor din teren. Toate propunerile vor fi analizate, centralizate si cuprinse în Master Plan-ul pentru sanatate care va avea forma finala în cursul lunii septembrie a acestui an.
    ”A fost o întâlnire necesara în masura în care nu exista spital care sa nu se confrunte cu probleme de diverse facturi. Chiar daca doamna ministru secretar de stat a apreciat munca depusa de Consiliul Judetean Bacau si de Spitalul Judetean care îl situeaza pe acesta pe primele locuri ca si proiecte finantate si dotari, asta nu înseamna ca nu mai avem nimic de facut. Din contra, sunt înca foarte multe aspecte de rezolvat si ma voi raporta în acest sens la initiativele Master Planului din sanatate si ale Programului de Guvernare : exista fonduri disponibile, vointa de a rezolva problemele exista, asadar este nevoie de proiecte bine documentate care sa fie eligibile si sa câstige finantarea”, a rezumat vicepresedintele Silviu Ionel Pravat concluziile întâlnirii, privitor la investitiile în sanatate în judetul Bacau.    

Close Search Window