Administrator
     Presedintele Consiliului Judetean Bacau, Sorin  Brasoveanu, a primit joi, 11.05.2017, vizita delegatiei UNICEF din care a facut parte Miodrag Belodedici, primul fotbalist din lume care a câstigat de doua ori prestigiosul Trofeu UEFA Champions League, cu doua echipe diferite, Steaua Bucuresti, în 1986 si Steaua Rosie Belgrad, în 1991.
     Vizita în Bacau a cunoscutului fotbalist se înscrie în cadrul unor actiuni comune derulate de UNICEF si Federatia Româna de Fotbal (F.R.F.), prin care cele doua entitati si-au dat mâna pentru derularea unui parteneriat încheiat pe o perioada de trei ani. Scopul acestuia este desfasurarea de activitati pentru promovarea educatiei incluzive de calitate pentru copii si combaterea violentei împotriva copiilor. ”Ne bucuram sa va fim alaturi în actiunile pe care le întreprindeti, cu atât mai mult cu cât UNICEF România este partenerul nostru de traditie, alaturi de care am derulat si implementam în continuare proiecte de anvergura iar F.R.F, reprezentata la nivel local de Asociatia Judeteana de Fotbal (A.J.F.), se bucura de tot suportul nostru. Începând cu anul 2011, Consiliul Judetean Bacau a participat constant, alaturi de A.J.F la o serie de proiecte al caror scop este promovarea sportului în rândul copiilor si a tinerilor. Chiar în ultima sedinta a Consiliului Judetean Bacau, am aprobat un proiect al asociatiei – ”Prin fotbal, o sansa pentru toti”, prin care contribuim la promovarea fotbalului în rândul copiilor din comunitatile judetului”, a subliniat Sorin Brasoveanu, presedintele Consiliului Judetean Bacau.
    Federatia Româna de Fotbal se va implica în promovarea programelor dezvoltate de UNICEF, va utiliza în acest sens toate oportunitatile pentru a contribui la constientizarea problemelor copiilor, în special ale celor vulnerabili si marginalizati, va integra si dezvolta proiecte proprii pentru comunitatile de copii, va continua promovarea politicilor anti-violenta si anti-bullying si va sprijini colectarea de fonduri pentru derularea programelor UNICEF în România. „Parteneriatul cu Federatia Româna de Fotbal ne va ajuta sa crestem nivelul de informare si constientizare cu privire la drepturile si nevoile educative ale copiilor. Ne dorim sa putem transmite, cu ajutorul Federatiei, mesajele campaniilor catre cât mai multi iubitori ai fotbalului. Acestia pot sustine accesul copiilor vulnerabili la educatie incluziva de calitate si pot contribui la oprirea violentei împotriva copiilor”, a declarat Sandie Blanchet, reprezentantul UNICEF în România, la lansarea acestui proiect.
     UNICEF este prezent în România si în alte 190 de tari si teritorii pentru a promova supravietuirea si dezvoltarea copiilor din perioada copilariei mici pâna la adolescenta. În România, UNICEF lucreaza împreuna cu Guvernul, Parlamentul, autoritati locale, societatea civila, sectorul privat, parteneri nationali si internationali si mass media pentru a asigura accesul tuturor copiilor la educatie timpurie, pentru protejarea adolescentilor si monitorizarea drepturilor copilului.

Close Search Window