Administrator

    Consilierii judeteni au aprobat în cadrul sedintei din 27 februarie, asocierea de principiu între judetul Bacau si municipiul Bacau în vederea realizarii unui proiect comun cu un puternic impact asupra comunitatii bacauane. Este vorba despre înfiintarea unui Centru de reabilitare neuromotorie pentru copii, în cadrul Spitalului Judetean de urgenta. Propunerea vine în completarea proiectului ”RK Ambulatoriul de specialitate pediatrie – realizare CPU”, aflat deja în curs de derulare si care este finantat integral de catre Consiliul Judetean Bacau. Practic, policlinica pentru copii va fi complet reabilitata si modernizata pâna la jumatatea anului 2017. La ultimul nivel al acestei cladiri va functiona centrul de reabilitare neuromotorie pentru copii, o necesitate pentru judet,  având în vedere faptul ca, la aceasta ora nu exista suficiente mijloace moderne de investigatie si tratament pentru copiii care au nevoie de recuperare eficienta în afectiuni congenitale, cronice sau postspitalizare. Centrele din tara sunt suprasolicitate iar în Bacau singurul centru privat care ofera servicii de reabilitare neuromotorie nu face fata solicitarilor. Nu este de neglijat nici faptul ca, în sectorul privat acest tip de tratamente sunt costisitoare, parintii, de multe ori, epuizându-si resursele financiare în conditiile în care, asigurarile de sanatate pot acoperi multe din aceste cheltuieli.
    ”Acest tip de servicii este un real pas înainte pentru îmbunatatirea calitatii vietii copiilor si familiilor lor si cred ca sunt cel mai frumos martisor pe care îl putem oferi bacauanilor”, a apreciat Sorin Brasoveanu, presedintele Consiliului Judetean Bacau.
    Înfiintarea acestui centru aduce un grad sporit de accesibilitate la mijloace moderne de recuperare, pentru copiii cu afectiuni invalidante sau care au acest potential, atât din judet cât si din judetele învecinate. În egala masura, va creste calitatea serviciilor prin dotarea cu sisteme inovatoare pentru recuperare si printr-o abordare complexa.
    Valoarea dotarilor cu aparatura este de aproximativ 900 000 de euro, suma care ar putea fi acoperita din bugetul Primariei Bacau.

Close Search Window