Administrator
    Presedintele Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu, a participat miercuri, 29 decembrie 2017, la Galeriile Frunzetti din Bacau, unde a avut loc un eveniment artistic de exceptie: vernisajul expozitiei “Briza nordica” („Pohjatuuli”), unde au expus opt artiste din Finlanda.
    Organizata cu priliejul sarbatoririi a 100 de ani de la câstigarea independentei Finlandei (decembrie 1917), manifestarea a avut ca organizatori Fundatia Finroart, Asociatia de Prietenie Finlanda-România si Uniunea Artistilor Plastici, Filiala Bacau, la care, invitata de onoare, a fost E.S Paivi Pohjanheimo, ambasadorul Finlandei la Bucuresti.
    “Aceasta expozitie este un semn de prietenie si de gratitudine. Poporul finlandez marcheaza si sarbatoreste Centenarul Independentei împreuna cu tarile si popoarele prietene. România este una dintre acele tari. O mâna strânsa, o mâna întinsa de un finlandez este un gest de încredere. Am simtit acelasi sentiment si din partea dumneavoastra. Vorbim limbi diferite, însa prin arta descoperim un limbaj comun, arta si artistii au un limbaj universal, al culorilor, al mesajelor, al prieteniei. ªi România va marca, în 2018, Centenarul Unirii, de aceea expozitia «Briza nordica» reuseste sa ne uneasca, cu toate ca suntem si traim la mii de kilometri distanta. De altfel, în 2018, cele doua asociatii vor face invitatia artistilor din România sa participe la o expozitie în Finlanda”, a spus E.S. Paivi Pohjanheimo.
    La rândul sau, presedintele Sorin Brasoveanu a adresat un mesaj de felicitare pentru marele eveniment ce va fi sarbatorit de poporul finlandez.
    “Este o bucurie pentru noi sa va avem din nou oaspeti. Pe Excelenta Sa Paivi Pohjanheimo, ambasadorul Finlandei, am cunoscut-o anul acesta la Oituz, unde am participat la o actiune ce înseamna trainicie, durabilitate. În cinstea Centenarului Marii Uniri, am plantat o suta de braduti. Ce poate fi mai frumos, mai ales ca si dumneavoastra, si noi, ne bucuram împreuna de independenta, de prosperitate, de pace, iar expozitia deschisa în Bacau este un alt gest de solidaritate si prietenie. Doar asa vom putea progresa”, a conchis presedintele Sorin Brasoveanu.

Close Search Window