Administrator


 

    Luni, 4 decembrie 2017, de la ora 14, sala „Ateneu” a gazduit spectacolul de colinde „Deschide-ti mintea! Deschide-ti inima!”, organizat de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau. Evenimentul  a urmarit sensibilizarea opiniei publice cu privire la beneficiile care ar recurge din integrarea persoanelor cu dizabilitati în viata politica, sociala, economica si culturala, cât si promovarea unei imagini pozitive a persoanelor cu dizabilitati, reducerea prejudecatilor si informarea corecta a opiniei publice asupra abilitatilor sau limitarilor pe care le implica dizabilitatea.
    Pe scena Ateneului au urcat  persoane cu deficiente de vedere, persoane cu dizabilitati aflate în sistem de protectie rezidential, adulti si copii, persoane cu sindrom Down, cât si  corul Colegiului Pedagogic «Stefan cel Mare» si grupul «Hyperionii» de la Palatul Copiilor.
     ”În aceasta zi, îmi exprim solidaritatea si respectul pentru persoanele cu dizabilitati care reusesc sa depaseasca barierele de zi cu zi cu demnitate si curaj. Va doresc sanatate si succes în tot ceea ce faceti si va asigur de întreaga sustinere a Consiliului Judetean Bacau pentru ca stiu ca autoritatile si institutiile publice au responsabilitatea de a implementa masurile adecvate pentru a se asigura persoanelor cu handicap acces la toate aspectele societatii, la fel ca orice membru al ei. Accesibilitatea si incluziunea persoanelor cu handicap sunt drepturi fundamentale recunoscute de Conventia privind persoanele cu handicap si nu sunt doar obiective, ci si premise pentru exercitarea altor drepturi. Sunt convins ca împreuna putem schimba mentalitati, putem sa daruim fericire!”, a subliniat presedintele Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu.

Close Search Window