Administrator

    

 

      Presedintele Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu s-a întâlnit marti, 10 ianuarie 2017, la Oituz cu reprezentatii Companiei finlandeze Tornator, unul dintre cei mai importanti investitori din zona, care administreaza o suprafata de peste 9.000 de hectare de teren forestier. Grupul Tornator detine aproximativ 655.000 hectare de padure în Finlanda, Estonia si România, principala activitate fiind reprezentata de comercializarea de masa lemnoasa si administrarea de paduri.
      Delegatia finlandeza a fost condusa de Zoltan Kosy, country manager al Tornator, care a prezentat câteva date referitoare la specificul firmei si a manifestat disponibilitatea de a participa la dezvoltarea economica a zonei.
      Compania Tornator detine 12.000 ha de padure în România, clasându-se printre primii proprietari privati de terenuri forestiere din tara. Finlandezii nu intentioneaza sa construiasca o fabrica de cherestea în Romania, deoarece compania este specializata în administrarea padurilor.  „Vrem sa investim în padure, pentru ca apoi sa vindem lemn producatorilor locali. Compania vinde o parte din copaci, în timp ce planteaza altii pentru a-i înlocui. Spre deosebire de alte domenii, investitiile în paduri se deruleaza pe perioade de ordinul zecilor de ani. Ne dorim sa facem parte integranta din comunitatea locala din Oituz si în acelasi timp vrem sa angrenam în sistemul nostru firme din zona, care sa corespunda  cerintelor noastre ”, a precizat Kosy.
     La rândul sau, presedintele Sorin Brasoveanu a salutat prezenta în judetul Bacau a acestui important investitor, aratându-si disponibilitatea pentru realizarea unor parteneriate între comunitatea locala si Compania Tornator. ”Suntem deschisi oricarei forme de colaborare. Am înteles bunele intentii ale celor de la Tornator, care sper sa se concretizeze în cel mai scurt timp în proiecte viabile pentru comunitatea din Oituz. Am discutat despre crearea de noi locuri de munca, despre reabilitarea unor drumuri realizate de firma finlandeza, despre înfiintarea unei pepiniere silvice, în care sa se produca materialul saditor necesar lucrarilor de împadurire. De asemenea, am purtat discutii despre criza fortei de munca specializata în domeniul forestier, despre necesitatea înfiintarii unor scoli profesionale în sistem dual. Personal, consider de bun augur aceasta întrevedere, sper ca în viitoarea strategie de dezvoltarea a judetului, Compania Tornator, sa aiba  un cuvânt de spus, iar parte din proiecte discutate acum sa fie implementate cu succes”, a subliniat presedintele Sorin Brasoveanu.

Close Search Window