Administrator


 

 

    Joi, 26 ianuarie 2017, la Consiliul Judetean Bacau a avut loc întâlnirea de lucru a echipei judetene multidisciplinare din cadrul proiectului „Nediscriminarea  înseamna  drepturi  egale!  Accesul echitabil al copiilor rromi la servicii de sanatate – o conditie fundamentala într-o societate nediscriminatorie”, cod PEH009, continuat prin facilitatea de finantare pentru ACTIVITAȚI SUPLIMENTARE - PLUS 2 acordata de Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European 2009-2014 (Granturi SEE 2009-2014) si administrat de Fondul Român de Dezvoltare Sociala.
 
    Întâlnirea de lucru face parte din seria activitatilor proiectului mentionat, prin facilitatea de finantare pentru ACTIVITAȚI SUPLIMENTARE - PLUS 2, în cadrul carora s-a constituit, la nivelul judetului Bacau, echipa multidisciplinara a proiectului.
    Agenda întâlnirii a cuprins bilantul activitatii echipelor de la nivelul celor 4 comune implicate în proiect (Corbasca, Valea Seaca, Blagesti, Parava) si implicit a rezultatelor obtinute. Astfel, în perioada iunie 2016-ianuarie 2017, la Valea Seaca au fost vaccinati un numar de 114 copii rromi si 130 de familii au fost consiliate iar  la Corbasca, 85 de copii rromi au fost vaccinati. Începând cu luna octombrie 2016 pâna în ianuarie 2017, în comuna Parava au fost vaccinati 7 copii rromi si 3 familii au fost consiliate iar în comuna Blagesti, 20 de copii rromi au fost vaccinati si 20 de familii au fost consiliate.
    ”Sustin acest fel de proiecte pentru ca sanatatea este un segment care nu se poate negocia. Sper sa extindem la nivelul întregului judet serviciile pe care în prezent, prin acest proiect, le putem oferi doar locuitorilor din patru comunitati. Vreau sa va asigur de tot suportul Consiliului Judetean Bacau pentru proiecte care vizeaza, prioritar, sanatatea si educatia, astfel încât totii copiii, indiferent de etnie sa beneficieze de egalitatea de sanse iar familiile lor, de sustinere adaptata nevoilor”, a precizat Marius Gheorghita, vicepresedinte al Consiliului Judetean Bacau, în deschiderea evenimentului.
    La rândul sau, subprefectul Sorin Ailenei a dorit sa sublinieze faptul ca ”acesta a fost unul dintre proiectele de suflet, atât prin rezultatele vizibile la nivelul comunitatilor locale cât si prin numarul de oameni implicati. Este nevoie ca aceste proiecte sa fie continuate si replicate, astfel încât judetul Bacau sa devina mai mult decât un exemplu de bune practici în domeniu; judetul nostru sa fie o comunitate în care problemele se rezolva, cu rezultate pe termen lung”.
    Ca propuneri, în vederea actualizarii Strategiei Judetului Bacau - subcapitolul Infrastructura de sanatate si servicii medicale, un accent deosebit va fi pe campania de crestere a calitatii vietii prin prevenirea bolilor transmisibile specifice copiilor, cu accent pe imunizare prin vaccinare.

Close Search Window